© Felix Goffin

Zohra Benhammou

Biografie

Zohra Benhammou is een 25 jarige Brusselse met Marokkaanse roots en een journalistieke achtergrond. De rode draad doorheen haar jeugd was de dualiteit tussen enerzijds de westerse cultuur van haar moeder en anderzijds de Islamitische omgeving van haar vader.

Toen ze vier jaar geleden van Brussel haar thuis heeft gemaakt, kwam ze in contact met de filmwereld. Sindsdien groeide haar passie voor film. Voor Zohra is het een manier om eerlijke, pure verhalen te vertellen.

Zonder filmopleiding sprong ze in het diepe en werkt ze aan haar eerste langspeelfilm over haar eigen leven. Met haar documentaire wil ze een universeel thema aanraken waar velen zich in kunnen herkennen.

Logline

Terug van weggeweest schetst een intiem portret over de verdrongen relatie tussen een gelovige vader en een ongelovige dochter die zich als jongvolwassen vrouw in een zoektocht naar haar identiteit bevindt. Vader en dochter komen in aanraking met elkaars leven. Een ontmoeting die ze tot nu toe uit de weg gingen.

Begeleider

Zohra Benhammou zal in de komende maanden ondersteund worden door Thom Vander Beken.

Thom Vander Beken is een Belgische documentairefilmmaker die woont in Brussel en Berlijn. Na zijn studies aan de Universiteit in Gent volgde hij een regie-opleiding aan de LUCA, School of Arts in Brussel. Sinds 2008 werkt hij als onafhankelijk documentairefilmmaker. Hij realiseerde verschillende lange documentaires waaronder Lost in Transition en Martin’s Journey.

Type
Nieuws
Datum
20.02.2020