Aan boord van een vrachtschip kan je een week lang met blik op de horizon werken aan je project. Je vertrekt in de haven van Antwerpen voor een rondreis met twee haltes in Finland. Op het schip heb je een privékajuit en deel je de maaltijden met de bemanning. In Finland kan je het historische centrum van Rauma bezoeken, met 18de en 19de eeuwse huizen, dat sinds 1991 UNESCO- Werelderfgoed is. De beste reisperiode (rustiger zee en meer licht) is van april tot oktober. De residentie staat open voor één auteur of een auteursduo (al dan niet samen in één kajuit).

In 2024 stellen we twee CPTN Zeppos-beurzen ter beschikking.

Het tijdstip van de reis is afhankelijk van de beschikbaarheid op het schip, wacht dus niet te lang om contact op te nemen.

Voor meer gedetailleerde informatie kan je terecht bij Nathalie Capiau via info@deauteurs.be

Voor wie?

  • Auteurs die minstens zes maanden lid zijn bij deAuteurs
  • Auteurs van minstens één audiovisueel werk dat uitgezonden of vertoond werd (korte film, speelfilm, reeksen en VR, fictie, animatie, documentaire).
  • Literaire auteurs en illustratoren van wie minstens één werk professioneel uitgegeven werd. Publicaties die niet in de reguliere boekhandel of in de bibliotheek verkrijgbaar zijn, komen niet in aanmerking.

Wat voorziet de beurs?

De beurs vergoedt integraal het verblijf op het schip (privékajuit met stapelbed, douche en W.C.) inclusief drie maaltijden en non-alcoholische dranken aan boord. Vegetarische maaltijden zijn een optie, veganistische helaas niet.

Bekijk hier een reisimpressie van scenarist Ward Hulselmans

Budget: De beurs vergoedt integraal het verblijf op het schip. Alle andere extra uitgaven zijn voor rekening van de aanvrager.

Hoe kandideer je ?

  • Stuur je aanvraag via het online formulier 
  • Vereiste onderdelen van de aanvraag :
    • Beschrijving van het project (min.350 /max.500 woorden) met logline, synopsis, opzet van het project (plannen met uitgeverij, producent, zender, festival etc.)
  • Motivering van de beursaanvraag (min.350 /max.500 woorden).
  • Geef aan of je alleen of in auteursduo wil gaan, en al dan niet samen in één kajuit.
  • Artistiek CV met vermelding van eerder werk, festivalselecties, prijzen etc.

Deadline: 5 februari 2024

 

Type
Nieuws
Datum
12.01.2024