Who’s Who? informatiesessie @ Brussels Short Film Festival

Hoe financier ik mijn kortfilmproject? Hoe bescherm ik mijn werk? Hoe bereid ik de festivalcarrière van mijn film voor?

De Who’s Who? is een dynamische informatiesessie voor toekomstige en opkomende professionals, in de vorm van een case study.

We nodigen de belangrijkste aanspreekpunten van de filmsector uit (VAF, SABAM, deAuteurs, Scenaristengilde, VOFTP, Unie van Regisseurs, Agence Belge du Court Métrage en Dalton Distributie) om meer uitleg geven over hun rol en wat zij precies voor jou kunnen betekenen in de ontwikkeling van je filmproject. Verder vragen wij ook aan Thomas Deknop, aanstormend filmtalent en regisseur van Binge Loving (Ensor Beste Kortfilm 2022) om zijn ervaringen evenals zijn afgelegde parcour te delen met jou. Na de verschillende presentaties krijg je de kans om al je vragen af te vuren op het aanwezige panel.

Wanneer? 27 april

Hoelaat? 14 uur

Waar? Cinema RITCS – Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Deelname is gratis mits reservatie op pro@bsff.be

Meer info op www.bsff.be!

Het Brussels Short Film Festival vindt plaats van 20 tem 30 april 2022.

Workshop Pitchen @ Brussels Short Film Festival

Ter gelegenheid van de 2022-editie krijgen de deelnemers een stoomcursus pitchen van Paul Pauwels, ter voorbereiding van de speedpitchingsessies met gerenommeerde producenten als Roxanne Sarkozi (De Wereldvrede), Elisa Heene (Mirage), Mirna Everhard (Serendipity), Sven Spur (Animal Tank), Joyce Palmers (freelance producente) en Ben Vandendaele (Radiator IP Sales).

Verloop van de Workshop Pitchen

6 regisseurs en /of scenaristen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun script of treatment. De deelnemers krijgen de unieke kans om 6 keer hun pitch van 7 minuten voor te stellen aan elk van de 6 aanwezige producenten. Na een korte feedback herleiden ze hun pitch tot 3 minuten om deze uiteindelijk “publiek” te brengen voor het volledige panel van producenten en medekandidaten.

De regisseur/scenarist met de Beste Pitch maakt kans op een schrijfbeurs van 500€, aangeboden door deAuteurs.

De selectie van de kandidaten wordt halverwege april bekendgemaakt.

Voor verdere informatie of vragen over de inschrijving, mail naar workshorts@bsff.be

Type
Nieuws
Datum
08.04.2022