– Bonjour en Goedendag op 28/07

Huidig Dichter des Vaderlands Carl Norac gaat in gesprek met dichter Mustafa Kör, die de fakkel vanaf januari 2022 van hem overneemt. Ze praten over poëzie, dans en samenwerken over de taalgrens heen. Beide dichters dragen voor uit hun eigen werk. Illustrator Gerda Dendooven, die al lange tijd samenwerkt met Norac voor zijn kinderboeken, schuift ook aan bij het gesprek en tekent live bij de gedichten. Guinevere Claeys modereert het gesprek. Carl Norac is deze zomer ook de TAZ-festivaldichter, hij pent elke dag een gedicht in het Frans en het Nederlands. In samenwerking met PEN Vlaanderen wordt er bij de programma’s van Poëziecentrum een lege stoel gereserveerd op het podium voor een dichter die vanwege zijn woorden in de gevangenis verblijft. I.S.M.: het Poëziecentrum

– Boekvoorstelling Caroline Pauwels op 28/07

In de nieuwe hardcovereditie van Ode aan de verwondering blikt Caroline Pauwels terug op haar KARAKTERessay vanuit het zichtpunt van de coronacrisis. Hoe helpt verwondering in moeilijke tijden? Wat kunnen we eruit leren? Illustratrice Gerda Dendooven maakte passende tekeningen bij de tekst, die net als de geselecteerde gedichten van Bart Moeyaert uiting geven aan de verwondering in al haar veelzijdigheid. Bart Moeyaert zal enkele gedichten voordragen terwijl Gerda Dendooven illustreert. Na de voorstelling volgt een signeersessie met de drie auteurs.

– Ode aan de Jeugd op 30/07

Poëziecentrum brengt samen met deAuteurs een ode aan de jeugd door een aantal beloftevolle jonge makers een podium te geven. Lisette Ma Neza en poetryband brengen een performance die balanceert tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit. Ella Michiels (concertpresentatrice en presentatiecoach bij VRT) praat het geheel aan elkaar en gaat vervolgens in gesprek met Lisette Ma Neza, acteur Flor Van Severen (zie ook Ten Oorlog), auteur Ibe Rossel (zie ook boekvoorstelling Shakespeare kent mij beter dan mijn lief) en scenarist/regisseur Leonardo Van Dijl (internationaal bekroonde kortfilm Stéphanie). In samenwerking met PEN Vlaanderen wordt er bij de programma’s van Poëziecentrum een lege stoel gereserveerd op het podium voor een dichter die vanwege zijn woorden in de gevangenis verblijft.

– Ledenbijeenkomst op 30/07

Dit jaar vindt de ledendag plaats op 30 juli. We nodigen jullie graag uit op ons event “Ode aan de Jeugd”, gevolgd door een High Tea in Thermae Palace (Souvenir D’o).

 

Type
Nieuws
Datum
23.07.2021