Wonderwoorden

Laat je tijdens Wonderwoorden op Theater Aan Zee onderdompelen in de heerlijke wereld van de kinder- en jeugdpoëzie in de tent van Wonderwaai!

Woordkunstenaar Ella Michiels nodigt elke dag een dichter uit om samen te spelen en te experimenteren met gedichten. Dichter-muzikant Jonas Bruyneel zet de woorden op muziek. Een gast komt langs om mee te luisteren, kijken, voelen en samen met jou een wonderlijke poëzietattoo (van Klaartjeskaartjes) te plakken!

We organiseren dit jaar drie afleveringen van Wonderwoorden, telkens met een andere centrale dichter. De bundels van de dichter zijn ter plaatse te koop aan de boekenstand.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 t.e.m. 12 jaar.

Wonderwoorden 06/08 -11u: Sylvie Marie

Tijdens deze aflevering is Sylvie Marie de centrale dichter. Sylvie is schrijver en schrijfdocent. Ze publiceerde zes dichtbundels en één roman en post af en toe #gramgedichten op Instagram en #anekdotums op Facebook. Ze is redacteur bij het literaire tijdschrift Deus ex Machina en engageert zich als Klimaatdichter.

Wonderwoorden 07/08- 11u: Lisette Lombé 

Tijdens deze aflevering is Lisette Lombé de centrale dichter. Lisette is dichteres, podiumartieste, beeldend kunstenaar én pedagoge. Begin dit jaar verscheen haar bundel Laaien Laaien Laaien bij PoëzieCentrum. In 2024 en 2025 is ze Dichteres des Vaderlands van België.

Wonderwoorden 08/08- 11u: Tom Marien

Tijdens deze aflevering is Tom Marien de centrale dichter. Tom is auteur van verschillende prentenboeken, waaronder Geef wacht! en Het eerste licht en publiceerde poëzie en kortverhalen in onder meer Deus Ex MachinaPoëziekrant en De Titaan. In 2024 verscheen zijn bundel met graphic poems de geur van zwart.

Apéro Poëzie

Welkom bij Apéro Poëzie! Met boeiende gasten en prikkelende gesprekken in Kaap is Apéro Poëzie dé manier om uit de startblokken te schieten voor een inspirerende dag op TAZ.

Acteur Tijmen Govaerts en schrijver Hans Depelchin presenteren drie afleveringen, telkens met een andere centrale gast en één van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs 2024. Strandjutter Aaron Fabrice de Kisangani vertelt over de bijzondere vondsten, wezens en verhalen die hij op het Noordzeestrand tegenkwam. Rosa Butsi verzorgt de muziek.

Laat ons samen het glas heffen op de poëzie samen met The Mocktail Club!

Apéro Poëzie 02/08: Marie Vinck & Erwin Hurenkamp

In deze aflevering gaan we in gesprek met Marie Vinck. Op Theater aan Zee zie je haar in Ne Mobliez Mie van FC Bergman. Daarnaast wordt Erwin Hurenkamp voorgesteld, die met zijn bundel Nu we er toch zijn genomineerd werd voor de Poëziedebuutprijs 2024.

 

Tickets 02/08

 

Apéro Poëzie 07/08: Spinvis & Bob Vanden Broeck

In deze aflevering gaan we in gesprek met Erik de Jong aka SpinvisDaarnaast treedt Bob Vanden Broeck op, die met zijn bundel de richting is richting omleiding genomineerd werd voor de Poëziedebuutprijs 2024.

 

Tickets 07/08

 

Apéro Poëzie 09/08: Bavo Buys & Hannah Chris Lomans

In deze aflevering gaan we in gesprek met acteur en theatermaker Bavo Buys, bekend van Up Your Ass en Elekra Unbound, beide te zien op TAZ. Daarnaast wordt Hannah Chris Lomans voorgesteld, die met hun bundel een lichaam dragen genomineerd werd voor de Poëziedebuutprijs 2024.

 

Tickets 09/08

 

Een voorstelling van Poëziecentrum, deAuteurs en Theater aan Zee, met de steun van The Mocktail Club.

Prijs: Tickets €15

Type
Nieuws
Datum
19.06.2024