Ben jij een woordkunstenaar, schrijver, spoken word artiest of op een andere manier met woord bezig, en heb jij een concreet plan, idee of een concept voor een literaire beleving ‘buiten het boek’ ? Stuur je project in en maak kans op de VONK, een werkbeurs ter waarde van 7.500 euro, mede gefinancierd door deAuteurs.

Hoe gaat het in zijn werk ?

Je kan je tot en met maandag 1 april 2024 aanmelden via het formulier. Uiterlijk in de laatste week van april weet je of je geselecteerd bent of niet.

Het team van VONK&Zonen maakt samen met een leescommissie een preselectie van zes concepten. Tijdens de Pitchdag op vers vuur in De Blikfabriek in Antwerpen (25 mei 2024) krijgen deze zes makers vervolgens de kans om hun plan te presenteren. Een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Delfosse (maker en winnaar van de VONK 2022), Ingrid Tiggelovend (bezieler Studio Sesam), Douwe Haenen (programmator Curieus) en Sarah Claeys (literair expert deAuteurs) beloont het uitgekozen concept met de VONK. De prijs is een vrij in te zetten werkbudget van 7.500 euro om de realisatie van het plan in 2024 onder de vleugels van VONK&Zonen uit te werken.

VONK&Zonen voorziet productionele, artistieke en zakelijke omkadering van het gekozen project, maakt hiervoor met de gekozen maker een realistische begroting en zoekt eventueel samen naar aanvullende middelen en partners.

Het concept

Projecten die een uitgesproken urgentie laten zien en die een inkijk geven in de vertrekpunten van het project. Hoe past dit project in jouw literaire parcours?
Vormexperimenten en een nieuwe blik op aloude thema’s of actualiteit worden aangemoedigd. Het doel is om expliciet in te zetten op literaire beleving buiten het boek en buiten de black box. Omschrijf duidelijk wat we straks te zien krijgen of gaan meemaken.

Type
Nieuws
Datum
22.02.2024