Op vrijdag 13 september worden de zes geselecteerde films van de Kortfilmcompetitie na elkaar vertoond. Aansluitend volgt de prijsuitreiking en de feestelijke receptie. In de prijzenpot zitten verschillende prijzen, waaronder de prijs voor Beste Scenario van deAuteurs ter waarde van €1000. Daarnaast geven ook Amplo, Flow en Camelot een prijs.

Deze films zijn geselecteerd en zullen vertoond worden.

Wildernis
Benjamin Sprengers

Een verpleegster. Een soort van ziekenhuis. Als de behandeling werkt zal het lijken alsof er nooit iets gebeurde. Alsof dit hele gebied door de mens onaangetast bleef.

Stage IV
Tony Schollaert

Een jonge mama wil nog één keer schitteren voor de dierbaarste persoon in haar leven voor ze afscheid neemt van deze wereld.

Le temps qui reste
Laura Van Passel

Juliette en haar vader Arthur zitten elk in een roeibootje op een meer. Rondom hen enkel water. Juliettes vader heeft jongdementie en zal later op de dag sterven. Tijdens hun laatste uur samen ontstaat er een spel van mooie en minder mooie momenten. Elkaar een laatste keer vinden, afscheid in al zijn puurheid.

Dutchgaria
Capucine Muller

In moeilijkheden door een onbekende taal en op de vlucht voor de plaatselijke bevolking. Volg de avonturen van een Franse jongedame in een land genaamd Dutchgaria.

Sama’
Jan Beddegenoodts

Portret van de Palestijnse DJ Sama Abdulhadi, leading lady van de nieuwe generatie techno dj’s.

Zombies
Baloji

Een reis tussen hoop en dystopie in een bedwelmd Kinshasa.

 

Deze films zullen beoordeeld worden door een professionele jury.

 

De jury: Raf Njotea, Nora Gerwig, programma coördinator Generation shorts Berlinale, Wim Vanacker selectie team kortfilm selectie Cannes en Wouter Jansen festival distributie expert Some Shorts.

Praktisch

Waar: Kinepolis Oostende

Wanneer: Vrijdag 13 september 2019, 17u30

Tickets: bestel tickets hier

Type
Nieuws
Datum
30.08.2019