De Cross-Overpitch is een initiatief van het VAF en deAuteurs en ontstond vanuit een zoektocht naar professionele makers (filmmakers, gameontwikkelaars, auteurs, illustratoren, theatermakers, journalisten, enz.) met een idee om iets te creëren dat niet tot hun eigen discipline behoort.

Uit 50 inzendingen werden dit jaar negen projecten gekozen om deel te nemen aan de Cross-Overpitch. De kandidaten werden niet zomaar voor de leeuwen gegooid. Gedurende drie dagen kregen ze intensieve begeleiding van professionele coaches bij de nauwgezette voorbereiding van hun pitches. Het team van coaches bestond uit Michael De Cock, Niels ‘t Hooft en Esther van Driesum.

Op 1 augustus gaven Michael De Cock, Ish Ait Hamou, Hans Van Nuffel en Simon(e) van Saarloos een masterclass over cross-over en hoe er best aan te beginnen.

Op vrijdag 2 augustus, werden alle projecten ten slotte gepitcht voor een professionele jury en een live publiek op Theater aan Zee in Oostende. De jury bestond uit Zuraida Buter, Marianne De Baere, Dries Phlypo, Simon(e) van Saarloos en Sofie Vandamme.

Na afloop van de pitches maakte de jury de laureaten bekend. Regisseur Douglas Boswell, die een nieuwe game pitchte, ontvangt een begeleidingstraject van het VAF/Gamefonds. Carolina Maciel de França, Deniz Polatoglu, Sascha Reunes en Ikram Aoulad, een viertal van acteurs, performers en auteurs, krijgen samen een door deAuteurs geschonken schrijversresidentie met begeleiding, om een idee voor een fictiereeks verder uit te werken. Ten slotte werd ook de publieksprijs uitgereikt. Die ging naar actrice en deAuteurslid Céline Timmerman, die in Oostende een idee voor een filmscenario pitchte.

De Cross-overpitch is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en deAuteurs, en werd mee mogelijk gemaakt door het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL), het Nederlands Film Fonds (NFF), Lira en deBuren.

Wil je meer foto’s zien? Neem dan zeker een kijkje op Facebook.

Type
Nieuws
Datum
06.08.2019