We organiseerden samen met het Poëziecentrum drie uitverkochte voorstellingen van APERO POËZIE. In een nieuw jasje, op een nieuwe locatie en gecureerd door acteur Tijmen Govaerts en schrijver Hans Depelchin brachten we een (ver)frisse(nde) formule waarbij poëzie en aperitief in dialoog gingen over culinaire zielenroerselen en literaire dipsauzen.

Nieuw dit jaar was Wonderwoorden, een poëzieprogramma voor kinderen. Tijdens de vier voorstellingen van Wonderwoorden nam Ella Michiels groot en klein mee in de wondere wereld van de poëzie. Multi-instrumentalist Fulco Ottervanger voorzag de voorstelling van een vleugje muziek. Britt Raes illustreerde bij elk gedicht kleurplaten en tattoos voor de kinderen en hun ouders.

Het jonge publiek van TAZ mocht ook genieten van een live edities van de Voorleesclub met Frans Van der Aa. Nadien gaf Gerda Dendooven ook een tekenworkshop voor kinderen tussen 6  en 12 jaar.

Mustafa Kör, dichter des Vaderlands, trakteerde op TAZ met dans, muziek en beeld. Dat deed hij in Kaap samen met flamencodanseres Silvia León, muzikanten Michel Gillain en Ann Heynen, en dichteres Laurence Vielle. Ook onthulde hij er zijn tiende gedicht des vaderlands, met een illustratie van Gerda Dendooven.

Type
Nieuws
Datum
11.08.2023