Ontdek de kandidaten hier!

Douglas Boswell
Regisseur Douglas Boswell waagt zich aan een nieuw hoofdstuk en pitcht op Theater aan Zee zijn voorstel voor een nieuwe game.

In deze game ga je in een onbestemde, duistere tijd opzoek naar je ontvoerde zoon die verborgen zit tussen de bedorven ruïnes, mysterieuze obstakels en de misvormde inwoners van het PATERSHOL”

Carolina Maciel de FrançaDeniz Polatoglu, Sascha Reunes en Ikram Aoulad
Dit viertal bestaande uit actrices, performers en schrijfsters ontwikkelen een fictiereeks over vier vrouwen en hun leven en hindernissen.

“Deze fictiereeks gaat over de verdwijning van een vrouw die door haar vriendinnen aanvankelijk niet als onrustwekkend wordt beschouwd.”

Britt Raes
Britt Raes, in het dagelijkse leven illustratrice, pitcht in Oostende haar bundel kortverhalen voor kinderen van 6 tot 10 jaar uit alle culturen.

“Het Levendige Land is een collectie van kortverhalen, die soms een beetje eng of raar zijn.”

Sabeth Snijders
Cultuurjournaliste Sabeth Snijders komt naar Oostende met haar project over een vrouw met een steeds groter wordende kinderwens.

“Een film over twee neurotische vriendinnen die overtuigd zijn dat ze de leegte in hun dertigersbestaan kunnen opvullen met een kind uit Marokko.”

Céline Timmerman
De jonge actrice en theatermaakster Céline Timmerman schrijft een filmscenario over een vrouw die op zoek gaat naar haar dubbelgangers.

Een film over een eigenaardige synchroon zwemster met een onverklaarbaar gemis in haar leven, tot ze een intrigerende vrouw leert kennen op wie ze verdacht veel lijkt.”

Laura Vandewynckel 
Laura Vandewynckel maakt in het dagelijkse leven animatiefilms, maar waagt zich tijdens de Cross-Overpitch voor het eerst aan een performance.

“Stick together” is een bewegingsvoorstelling in de openbare ruimte waar volwassenen het spelenderwijs aan de stok krijgen.

Alaye van Empel
Alaye van Empel is een Nederlandse documentairemaker die zich voor het eerst waagt aan het schrijven van een scenario voor een fictiefilm. In zijn film zal hij de structuur van het lobbysysteem in Brussel volledig blootleggen.

“Het verhaal van de onzichtbare dirigent die vanuit de coulisse de machtigste lobby van Brussel aanstuurt. Een spel op leven en dood voor de olie industrie maar tegelijkertijd ook voor het overleven van de mens op aarde.”

Laura Vroom
Laura Vroom is theatermaakster en actrice en zal op de Cross-Overpitch haar idee voor een roman over de laatste dagen van een medium voorstellen.

“In de roman ‘Clarion’ interviewt een ambitieuze journaliste een zelfverklaard medium waarbij al snel niet meer duidelijk is wie wie probeert te bekeren.” 

Maurits Wouters
Maurits Wouters maakt voor het eerst een VR-game over het verlaten park Locus Solus.

“Locus Solus is een VR-game waar half doden naar hun identiteit zoeken in een landschap dat sporen draagt van de 20ste eeuw”

Praktisch

Op 2 augustus pitchen de kandidaten hun project voor de jury. Bestel je tickets via www.theateraanzee.be
Op 1 augustus geven Hans Van Nuffel, Ish Ait Hamou en Simon(e) van Saarloos een Masterclass over Cross-Over onder begeleiding van Michael De Cock. Ook hiervoor kan je nog tickets bestellen via www.theateraanzee.be

Type
Nieuws
Datum
24.07.2019