Het festival opent feestelijk met The Chapel van Dominique Deruddere. Ook Baghdad Messi van Sahim Omar Kalifa (regie), Kobe Van Steenberghe/Ruth Mellaerts , Aller/Retour van Dorothée Van den Berghe en Luka van Jessica Woodworth (regie en scenario) zullen er in première gaan. Daarnaast vertoont het festival een record aantal reeksen waaronder Liefdestips aan mezelf van Charlie Dewulf (regie en scenario) en Joke De Bruyn (scenario), De Club van Toon Slembrouck (regie) en Sara Theunynck, Zita Theunynck en Hilde Pallen (scenario), Hacked 2 van Leni Huyghe (regie) en Una Kreso/Arno Huysegems (scenario), Arcadia van Zita Theunynck en Philippe De Schepper (scenario) en Zonder Afspraak van Yahya Terryn (regie en scenario) en Nuran Karaca (scenario). Verder niet te missen zijn de documentaires Big Waves Will Rise You van bestuurder Eva Küpper en Spilliaert van Lisa Spilliaert. Tijdens de familiedag op 29/01 kan je het werk bewonderen van Britt Raes (Luce and The rock), Steven de Beul, Ben Tesseur, Elvis Peeters, Gerda Dendooven (Mr. Papier), Steven De Beul, Ben Tesseur (Rintje), Freek Quartier (Insterstellar Ella).

Als partner van het festival kan deAuteurs gratis tickets voor filmvertoningen naar keuze aanbieden aan haar leden. Plan je graag een bezoekje aan FFO? Stuur ons een mailtje voor 25 januari en ontvang een voucher. Wees snel, want heel wat films zijn reeds uitverkocht.

Als eerbetoon aan VUB-rector en deAuteurslid Caroline Pauwels brengt FFO een programma van vijf films gekozen door vijf mensen die haar  nauw aan het hart lagen. De volledige ticketopbrengst wordt geschonken aan een goed doel, gekozen door de familieleden van Caroline. Bekijk hier het programma.

Voor de sector organiseert FFO verschillende masterclasses en ontmoetingsmomenten. Zondag 29 januari staat daarbij helemaal in het teken van de toekomst van de Vlaamse filmindustrie. Na het Debat van De Ensors stelt een Young Talent-panel haar projecten voor in het luik Future Proof, en wordt in verschillende sessies ingegaan op het nieuwe kunstwerkattest en de fiscale hervorming van auteursrechten.

deAuteurs organiseert die dag de masterclass Contractonderhandelen voor dummies. Na de succesvolle passage tijdens het vorige festival komt Meester Van Melkebeke, advocaat voor deAuteurs, opnieuw toelichting geven bij de rechten en plichten in auteurscontracten en de do’s en don’ts bij onderhandelingen. Hoe zorg je ervoor dat je als auteur sterk in je schoenen staat? Wat hebben de recentste wetswijzigingen als praktische gevolgen voor je contracten? Je komt het te weten tijdens deze masterclass! Ook hier mogen we 20 gratis tickets aanbieden aan onze leden. Stuur ons vóór 25 januari een mailtje en we reserveren een plaatsje op de gastenlijst.

Tickets en info via de website van Filmfestival Oostende.

Voor het derde jaar op rij slaan we opnieuw de handen in elkaar met De Jamies, de Vlaamse online video awards. Naast de awards organiseren De Jamies ook tutorials. Content creators, creatievelingen en studenten leren bij over online storytelling en zelf kwalitatieve content creëren.

Op 1 februari geeft deAuteurs een tutorial over auteursrecht met als focus “Wat als iemand jouw content steelt”. Je leert er hoe je werk te beschermen en wat je kan doen wanneer iemand je werk plagieert. Meer info kan je hier terugvinden

Type
Nieuws
Datum
20.01.2023