Freek Vielen wint Taalunie Toneelschrijfprijs 2014

De Nederlandse toneelschrijver Freek Vielen heeft op de Conferentie van Dramaastricht voor zijn stuk Dracula de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014 gekregen. ‘Een duizelingwekkende, thematisch veelgelaagde en veelvormige montage van teksten […] waar de liefde voor taal en de bezieling van afspat’, vindt de jury. De prijs bedraagt € 10.000.

De Taalunie Toneelschrijfprijs is de prijs voor de meest belangwekkende theatertekst van het afgelopen seizoen en bedraagt € 10.000. De jury koos de winnende tekst van Freek Vielen uit ruim 40 inzendingen. De uitreiking van de prijs vond plaats in De Toneelacademie in Maastricht tijdens Dramaastricht.

De jury noemt Dracula ‘een lappendeken van betekenissen en zienswijzen, waarbij vrijwel geen onderwerp onaangeroerd blijft. […] De tekst biedt een immense uitdaging en een theatraal risico, wat bewonderd en aangemoedigd mag worden.’

Het volledige persbericht en het juryrapport vindt u hier: taalunie.org/nieuws-en-pers/persberichten/freek-vielen-wint-taalunie-toneelschrijfprijs-2014.

Meer informatie over de Taalunie is te vinden op taalunie.org en taalunieversum.org.