Het poëzieprogramma Apéro Poëzie (een productie Theater Aan Zee, Poëziecentrum en deAuteurs, met dank aan Vrijstaat O.) dat voor het eerst in 2016 werd gepresenteerd op TAZ, wordt dit jaar geprogrammeerd in 5 afleveringen. Op dit poëzieaperitief brengt een bekende poëzielezer een dichter mee, en wordt er telkens nieuw poëzietalent uitgenodigd. Het idee om jonge dichters een duwtje in de rug te geven met de Poëziedebuutprijs Aan Zee groeide tijdens de voorbereiding van de tweede jaargang van Apéro Poëzie spontaan. Poëziecentrum zet samen met deAuteurs en TAZ graag in op de ondersteuning van jong talent in de poëzie!

De genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee kan je aan het werk zien tijdens Apéro Poëzie op:

do 26/07: Vicky Francken
za 28/07: Joost Decorte
di 31/07: Laurens Ham
do 2/08: Dominique De Groen
za 4/08: Simone Atangana Bekono

Apéro Poëzie gaat telkens door om 11 uur in KAAP/Vrijstaat O. (Kon. Boudewijnpromenade/ Zeedijk 10). De laureaat wordt bekend gemaakt op 4/08 en de geldprijs van €1.500 wordt om 17.00 uur officieel overhandigd tijdens de Theater Aan Zee prijsuitreiking.

Wie de andere gasten zullen zijn dit jaar in Apéro Poëzie komt u te weten op 31 mei via Theater Aan Zee. Het volledige festivalprogramma kunt u binnenkort hier raadplegen.

Over de prijs

In aanmerking komen alle Nederlandstalige debuten gepubliceerd bij reguliere uitgeverijen in 2017. Het volledige reglement vind je hier terug. In de jury zetelen: Lies Van Gasse, dichter en kunstenaar, Willem Thies, dichter en recensent, Martine Vandermaes, bibliothecaris van Bibliotheek Oostende en Hendrik Tratsaert, artistiek coördinator Literatuur en Beeldende Kunt bij KAAP; Sarah Vankersschaever (De Standaard) is juryvoorzitter. De jury motiveert haar beslissing in een juryverslag dat tijdens de proclamatie wordt voorgelezen.
De Poëziedebuutpijs Aan Zee is ondertussen de laatst overgebleven debuutprijs in Vlaanderen na het verdwijnen van de Liegend Konijn Debuutprijs en de Herman de Coninck-debuutprijs.

Type
Nieuws, Literatuur, Strip & Illustratie
Datum
30.05.2018