De fantastische vliegwedstrijd” met tekeningen van Sebastiaan Van Doninck en tekst van Tjibbe Veldkamp krijgt lovende woorden van de jury. “De illustrator heeft zich overduidelijk uitgeleefd. Het is een wervelend boek waarin élke prent een volle en schitterende compositie is waar je maar niet op uitgekeken raakt. Het boek is een ode aan de fantasie in een perfect georkestreerde chaos vol spanning en humor. Fantastische luchtschepen en dieren vol karakter in een heerlijke vliegende beestenboel vol kleur en actie.”

De winnaars ontvangen elk 2.500 euro en een trofee. De uitreiking van de Boekenleeuw en Boekenpauw worden georganiseerd door Boek.be met steun van GAU, Groep Algemene Uitgevers, en Sabam for Culture, het cultureel steunfonds van de Belgische vereniging van auteurs en componisten van Sabam.

“Het is voor ons belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met de magie van boeken’, zegt Vé Bobelyn. ‘Niet alleen om hen leesplezier bij te brengen, maar ook omdat het hun ontwikkeling stimuleert. De kracht van een kinder- of jeugdboek is dat het hen doet wegdromen van het onbekende en hen wegwijs maakt in de wereld rondom hen. We roepen alle ouders en scholen dan ook op om zoveel mogelijk gebruik te maken van die kracht.'”

Bron: VRT NWS

Beeld: Gazet van Antwerpen

Type
Nieuws
Datum
04.11.2020