De laureaten Judith Vindevogel en Kleo Van Ostade zullen begin november op schrijfavontuur vertrekken waar ze verblijven in het Frans huisje van filmmaker en deAuteurslid Kadir Balci.
Tijdens de residentie gaan ze werken aan het script voor de voorstelling Wij, de verdronkenen, een nieuwe creatie van WALPURGIS.

Judith Vindevogel & Kleo Van Ostade

Judith Vindevogel (regisseur en artistiek directeur WALPURGIS) is een artistieke duizendpoot met wortels in zowel de filosofie, het theater, de dans, de opera, de hedendaagse muziek als het chanson. In de opera debuteerde ze als Papagena in de legendarische Zauberflöte-enscenering van Karl-Ernst en Ursel Herrmann (Landestheater Salzburg/De Munt). Zij vertolkte o.a. de rol van Marie (Wozzeck, Nouvel Ensemble Moderne) en Ordogno (Don Quichotte in Sierra Morena o.l.v. René Jacobs). Ze is mede-oprichtster van Ensemble Leporello en oprichtster en bezielster van muziektheatergezelschap WALPURGIS.

Ze schreef de tekst voor o.a. de muziektheatervoorstellingen Stom paard en Drie sterke vrouwen, en de sprookjesopera’s Prinses Turandot en Fidelio. Verschillende werken werden vertaald naar en uitgevoerd in het Frans. Prinses Turandot werd met illustraties van Ingrid Godon door Lannoo uitgegeven als luisterboek.

Judith was als gastprofessor muziektheater, kamermuziek en zang verbonden aan resp. het  conservatorium van Antwerpen en Brussel, Luik en P.A.R.T.S. Ze geeft Alexandertechniek aan zangers, acteurs en muzikanten.

Kleo Van Ostade behaalde een masterdiploma Theater- en Filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en een masterdiploma Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studies liep ze stage bij onder andere rekto:verso, Dimitri Leue, Toneelgroep Amsterdam en Theater RAST. Sinds april 2018 is zij huisdramaturge van WALPURGIS.

Maandag 5 november is het zover, dan vertrekken de laureaten voor een week naar Frankrijk.
Hun verslag zal te volgen zijn op de website van deAuteurs en via de Facebook– en instagrampagina.

Type
Nieuws, Podiumkunsten
Datum
10.10.2018