Gedichtendag, aan het begin van de Poëzieweek, is het ideale moment om je te laten inpakken door verzen en gedichten. Een bekende Vlaming nodigt zijn favoriete dichter en een jonge debutant uit voor het aperitief. Ze vertellen honderduit over de poëzie in hun leven.

Chokri Ben Chikha nodigt Anne Vegter en Arno Van Vlierberghe uit voor een gesprek over poëzie.

Chokri Ben Chikha is acteur, regisseur en artistiek leider van de internationale performancegroep Action Zoo Humain. Hij verklapt welke rol poëzie speelt in zijn leven en nodigt een dichter uit die hij bewondert.
Die dichter is Anne Vegter. Haar omstandig bekroonde oeuvre omvat poëzie, proza, toneel en kinderboeken. Van 2013 tot 2017 was de Nederlandse Dichter des Vaderlands. Ze was de eerste vrouw die dit ereambt van Ambassadeur voor de Vaderlandse poëzie voor haar rekening nam.

Debutant Arno Van Vlierberghe leest voor uit zijn bejubelde bundel ‘Vloekschrift’ en illustrator en deAuteurslid Korneel Detailleur zorgt voor live beelden bij de poëzie. Songwriter Eva van Manen neemt de muzikale intermezzo’s voor haar rekening.

Leidt de verzen en gesprekken in goede banen: Carl de Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poeziekrant.

Praktisch:

Wanneer: donderdag 30 januari 2020, 19:00 tot 20:30

Waar: Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel

Prijs: gratis

Inschrijvenhttps://bit.ly/2P6kNCU

Type
Nieuws
Datum
08.01.2020