Met de hashtag #ambitieuzerdandit kan vanaf vandaag ook het publiek zijn steun uitspreken voor organisaties die uit de subsidieboot dreigen te vallen.

Ongeveer een op de vier organisaties die een werkingssubsidie voor de periode 2023-2027 aanvroeg, kreeg vorige week een negatief pre-advies in de bus. Als dat advies wordt gevolgd, verliezen die organisaties hun subsidies. Het gaat onder meer om het Antwerpse Toneelhuis, het gezelschap Needcompany en het muziekensemble Ictus. Zonder subsidies dreigen die organisaties de boeken te moeten dichtdoen.

Nog voor het bekendmaken van de pre-adviezen stelde oKo al dat er simpelweg te weinig geld in de subsidiepot zit. Een extra injectie van 38 miljoen euro, ofwel 0,07 procent van de Vlaamse uitgavenbegroting, is nodig voor een correct budget, klinkt het. Maar met de campagne #ambitieuzerdandit, die vandaag op Facebook, Instagram en de website ambitieuzerdandit.be wordt gelanceerd, kan ook het publiek zijn steun uitspreken.“Er is een grote nood aan cultureel welzijn, daarom willen we dit samen doen, met iedereen die kunst en cultuur belangrijk vindt”, stelt Leen Laconte van oKo. “Met de campagne #ambitieuzerdandit verenigen we rond de sterke nood aan cultuur en onze vraag aan de Vlaamse regering om extra budget vrij te maken zodat we onze plannen kunnen uitvoeren.”

Bron: De Morgen, 6 april 2022

Type
Nieuws
Datum
06.04.2022