deAuteurs biedt twee schrijversresidenties aan van telkens één week. Marieke & Rachel vertrekken maandag 11/3 richting Oostende t.e.m. zondag 17 maart en Arne & Eline gaan op schrijversresidentie van maandag 18/3 t.e.m. zondag 24 maart. Tijdens hun verblijf organiseert deAuteurs i.s.m. De Letterie Zilte Zondagen. Hierbij presenteren de masterstudenten hun werk waarbij ze ook een kritische weerklank krijgen van verschillende professionals en een publiek.

Marieke Elzerman & Rachel Strijdonk – ma 11/3 tem zo 17/3

Marieke Elzerman is geboren in Amsterdam en volgt momenteel de masteropleiding film aan het KASK & Conservatorium in Gent. Van januari tot maart 2018 was haar film Marieme, Marieke te zien in de galerie Kees van Gelder in Amsterdam. In mei 2018 werd ze geselecteerd voor een programma om samen met 47 andere jonge makers in de jungle van Peru een film te maken, dit onder begeleiding van Werner Herzog. Van september tot november 2018 volgde zij een stage bij de Portugese filmmaakster Salomé Lamas.

Rachel Strijdonk volgt momenteel de masteropleiding film aan het KASK & Conservatorium in Gent. Tijdens deze opleiding werkte ze al mee aan verschillende kortfilms als productie- en regieassistente. Tijdens de residentie zal ze verder werken aan haar afstudeerfilm Het hemd van een gelukkig man. Een film gebaseerd op een oud Italiaans verhaal, geschreven door Italo Calvino. De opnames zullen deze zomer en in het najaar plaatsvinden in een landelijk Italiaans landschap.

Arne De Loore & Eline Van Herreweghen – ma 18/3 tem zo 24/3

Arne De Loore startte in 2015 met zijn opleiding aan het RITCS. Het idee om documentaires te maken liet hij snel vallen toen hij besefte hoe fijn hij schrijven vond. Vorig jaar behaalde Arne dan ook zijn bachelordiploma in Schrijven. Momenteel werkt hij aan zijn masterproef Winter in Madrid, een toneelstuk over schuld en de onschuld daarvan.

Eline Van Herreweghen behaalde in 2017 haar bachelordiploma scenografie en kostuumontwerp aan de Toneelacademie van Maastricht. Vorig jaar volgde ze de verkorte bachelor audiovisuele kunsten Schrijven aan het RITCS, en momenteel schrijft ze voor haar masterproef een kinderboek over Mister Nonek en de vergeetput. Tijdens de schrijversresidentie zal ze de personages en het verhaal verder ontwikkelen.

Het verslag van de studenten zal te volgen zijn op de website van deAuteurs en op FB. Volg dus zeker onze facebookpagina!

Type
Nieuws, Audiovisueel
Datum
08.03.2019