Als partner van de Semaine de la Critique reikt SACD (Sociéte des Auteurs et Compositeurs Dramatiques) jaarlijks deze prijs uit aan de maker van een eerste of tweede speelfilm.

Met hun fonds voor culturele acties, waaronder beurzen en prijzen als deze, ondersteunen SACD en deAuteurs hun leden bij de creatie, ontwikkeling en promotie van hun werk. Dankzij haar duurzame partnerschap met SACD Frankrijk is deAuteurs een prominente speler in het internationale landschap van het auteursrecht en de audiovisuele sector.

Jurylid en SACD-bestuurder Anne Villacèque:

“Deze film trok onze aandacht. Misschien omdat hij minder luidruchtig leek en stilletjes, bijna fluisterend, zijn weg vond. Het is zeldzaam dat een debuutfilm zo’n beheersing van grote vormen en menselijke complexiteit toont, met oog voor detail: een telefoon op de borst van een tienermeisje, haar arm die langs een muur glijdt, het woeste geluid van tennisballen op een veld… Het is nog zeldzamer dat een complex onderwerp als macht zo intelligent wordt benaderd. Deze film vereenvoudigt niets, hij verlicht. Hij onderwerpt ons niet, hij verheft ons. Omdat wij sterk geloven in het talent van Leonardo Van Dijl, regisseur en co-auteur met Ruth Becquart van het opmerkelijke Julie zwijgt (Julie Keeps Quiet), reiken wij hem de SACD-prijs van de Semaine de la Critique uit.”

Leonardo Van Dijl is hiermee het derde lid van deAuteus dat de SACD-prijs in de wacht sleept. Caroline Strubbe kreeg de prijs voor Lost Persons Area in 2009 en Christophe Van Rompaey in 2008 voor Aanrijding in Moscou (Moscow, Belgium).

De film gaat over een Julie, een grote tennisbelofte bij een prestigieuze club wie alles in haar leven in het teken staat van tennis. Wanneer de coach die haar naar de top kan brengen plotseling geschorst wordt en er een onderzoek wordt gestart, worden alle spelers van de club aangemoedigd om hun verhaal te vertellen. Maar Julie beslist te zwijgen…

Perscontact deAuteurs :

Nathalie Capiau

E : nathalie.capiau@deauteurs.be

Om deze media te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Type
Nieuws
Datum
22.05.2024