Ben je een creatief verhalenverteller?

Regisseur, vlogger, scenarist, gamedesigner, snapchat-artist, animator…

Vertaal je die verhalen graag naar een audiovisuele mediavorm?

Vlog, TV-serie, YouTube-kanaal, kortfilm, Snapchatreeks, langspeelfilm, Virtual Reality, InstagramTV,  webserie, documentaire, Augmented Reality, Musicly, reportage, TIKTOK… in animatie of live-action.

Is jouw werk voornamelijk gericht aan een jong publiek?

Treed dan toe tot de MACKY-familie!

MACKY (Media & Audiovisual Creatives for Kids and Youth) verenigt Vlaamse creatievelingen met een hart voor  jeugdmedia: actief in film, televisie, games, digitale & innovatieve media. Van schrijvers en regisseurs tot crossmediale storytellers. Makers met verschillende achtergronden, werkzaam in en met uiteenlopende genres en technieken. Deze groep creatievelingen geeft het jeugdgenre een stem en bijgevolg meer draagkracht binnen de industrie.

MACKY wordt op maandag 4 maart gelanceerd op het JEF-festival in het Antwerpse Zuiderpershuis.
Op het programma staan pitches aan kinderen (closed event), een keynote door BAFTA & Emmy award winning Sallyann Keizer en een exclusieve On-The-Horizon presentatie van aankomende Vlaamse jeugdcontent producties.

Meer informatie vind je hier.

PAUL TYLER – SCRIPT WORKSHOP

© MACKY

Op woensdag 27 februari organiseert het collectief een script workshop met Paul Tyler in het RITCS. Zes MACKY-leden zitten rond één tafel met Paul Tyler. Hij deelt zijn Map story Logic met hen om tot nieuwe inzichten in hun verhalen te komen.

Programma

De workshop daagt de makers uit om hun verhaal helder te formuleren en draagt bij tot de verdere professionalisering van de projecten. De brede industrie is welkom om Paul Tyler aan het werk te zien en zijn techniek mee te nemen naar huis voor toepassing op eigen projecten.

Dagplanning

9u – 10u: Here be Monsters – Domien & Wendy Huyghe
10u – 11u: Marit & De Maximarkt – Charlotte Dewulf
11u – 12u: BILLY – Anouk Fortunier
13u – 14u: The Starters – Henry Disotuar
14u – 15u: Boskind/Childwood – Meikeminne Clinckspoor
15u-16u: Petlovers – Britt Raes

Inschrijvingen

Voor deAuteursleden zijn er extra voordelen, de eerste 20 inschrijvers kunnen gratis deelnemen aan deze script workshop. Inschrijven is verplicht voor dinsdag 26/2, via een mailtje naar sgomez@deauteurs.be met als onderwerp ‘MACKY workshop Paul Tyler’.

Niet-leden schrijven zich in via de website van MACKY.

Praktisch

Datum: Woensdag 27 februari 2019
Uur: Van 10u tot 16u
Locatie: EHB RITCS – Campus Dansaertstraat, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Meer informatie over MACKY:

www.macky-flanders.com
Facebook
Instagram
Twitter

Type
Nieuws
Datum
20.02.2019