Het is een eendaagse trip per bus heen en terug naar Frankfurt, en dit op donderdag 15 oktober 2015. Omwille van de reistijd en omdat er zoveel te zien en te ontdekken valt, vertrekken we aan het station van Brussel-Zuid om 6u30 en zullen we ’s avonds tussen 23u en 24u terug ter plaatse zijn. Opstapplaats op een autostradeparking in de buurt van Leuven wordt nog onderzocht.

De Frankfurter Buchmesse trekt 168.000 professionele bezoekers uit meer dan 130 landen en kan zich met 7.103 exposanten, 160.000 m² stands en meer dan 3000 events, een ware expertisevakbeurs noemen.

deAuteurs biedt jullie een exclusieve rondleiding op deze beurs, verzorgd door Carlo Van Baelen. Als expert bezorgt hij u op de bus en in een uitgebreide informatiemap heel wat nuttige tips voor een blitzbezoek. Met o.a. een grondplan met situering van de Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen, van de thematisch gebonden standen (kinderboeken, wetenschap&educatie, kunst…), een  overzicht van professionele presentaties (digitale ontwikkelingen, Gastland Indonesië, leesbevordering…) die er worden gegeven. U kan bij hem terecht met al uw inhoudelijke en praktische vragen, zodat u nadien vrij en op eigen tempo de beurs verder kan verkennen.

Aan het einde van de dag wordt er verzameld op de collectieve Vlaamse uitgeversstand voor een ontmoeting met buitenlandmedewerkers van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Een unieke gelegenheid ook voor netwerking en kennismaking met  de Vlaamse uitgevers ter plaatse! Er zal tevens een persmap over het Vlaams-Nederlandse gastlandschap in 2016 worden verspreid.

Deelname aan deze goedgevulde dag is gratis voor alle leden vandeAuteurs, mits inschrijving uiterlijk tegen vrijdagavond 25 september via ddeloore@deauteurs.be.
OPGELET! Deze uitstap gaat enkel door bij minstens 25 inschrijvingen.
Snel inschrijven is dus de boodschap!

Wij kijken er alvast naar uit!

Type
Nieuws, Literatuur, Strip & Illustratie
Datum
16.09.2015