Het festival opent met Close, de film van deAuteursleden Lukas Dhont (regie) en Angelo Tijssens (scenario) die eerder dit jaar op het filmfestival van Cannes al hoge toppen scheerde en er bekroond werd met de Grand Prix.

Verder op het programma: de avant-première van 1985 van deAuteursleden Wouter Bouvijn (regie) en Willem Wallyn (scenario) en Roomies van Kato De Boeck en Flo Van Deuren.  Naar aanleiding van de premières van deze gloednieuwe Vlaamse reeksen organiseert onze partnerorganisatie de Scenaristengilde i.s.m. Film Fest Gent een Serial Day waar Piet Sonck in gesprek gaat met de makers. Tickets en info.

Maar liefst 3 kortfilms die mede mogelijk werden gemaakt d.m.v. een afstudeerbeurs van deAuteurs werden dit jaar geselecteerd voor de Competition Belgian Student Shorts 2022. De selectie is niet alleen een mooie bevestiging van de auteurs in kwestie, maar sterkt deAuteurs in haar blijvende inzet op jonge makers. Proficiat aan allen! Tickets en Info.

  • Finn’s Hiel – Cato Kusters
  • L’amer au bord des lèvres –  Sanae Khamlichi
  • Merci pour votre patience!- Simon van der Zande

In de internationale kortfilm selectie treffen we Enzo Smits met Daysleeper, en The Fruit Tree van Isabelle Tollenaere en tijdens de launch van het vernieuwde kortfilm.be kan je de nieuwe korte documentaire van Meltse Van Coillie, Elephantfish bewonderen.

In het Kidsproof programma treffen we Luce en de Rots, de internationaal gelauwerde animatiefilm van deAuteurslid Britt Raes. Tickets en info.

In de officiële selectie treffen we ook nog Echo van deAuteurslid Ruben Desiere. Echo biedt een verrassende inkijk in de opleiding van Belgische militairen. Op weg naar hun officiële baret worden de soldaten onderworpen aan bijna theatrale rollenspelen en het gezag van een aimabele commandant. Tickets en info.

De Dag van het Filmberoep (vrijdag 14 oktober) staat dit jaar volledig in het teken van de vraag waar de Vlaamse audiovisuele sector staat en wil staan. De verschillende beroepsverenigingen slaan de handen in elkaar om samen met hun leden – elk vanuit hun beroepsgroep – in gesprek te gaan en zodanig een vergezicht te vormen over de toekomst van onze audiovisuele sector. Ieder van hen zal hun visie op de sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen van de sector voorstellen. Daarna volgt een panelgesprek waar ook de aanwezigen in de zaal aan kunnen deelnemen. Wij kijken uit naar dit boeiend en erg waardevol overleg.

Type
Nieuws
Datum
11.10.2022