marwin vos won in 2023 de Grote Poëzieprijs voor haar bundel wilde dood, maar kon zich niet vinden in het feit dat de prijs enkel mogelijk was door de steun van bedrijven die nog steeds niet milieuvriendelijk ondernemen. marwin omschrijft zichzelf als een onberekenbare prijswinnaar en spreekt niet graag in het openbaar over haar werk. Voor ons maakt ze een uitzondering. Een digitale uitzondering weliswaar. Speciaal voor POETRY MATTERS leest ze voor uit wilde dood. Want poëzie kan het tij keren! 

Op de barricaden met marwin staan De Klimaatdichters. We verwelkomen Sara Eelen en Margot Delaet die ons in avant-première hun nieuwe poëziefilm Laat ons hier aarden brengen.

Schrijver en vertaler Nisrine Mbarki deelt haar ervaringen over (de problematiek rond) actuele vertalingen, waaronder Amanda Gorman.

Britt Truyts brengt een hommage aan recent overleden dichter Johanna Pas. Ze zingt en draagt Johanna’s gedichten voor.

De muzikale omkadering wordt verzorgd door dichteres en poëziedebuutprijswinnares Astrid Haerens, muzikante Mariske Broeckmeyer en celliste Jasmijn Lootens. De drie ontmoetten elkaar in hun gedeelde liefde voor experimentele muziek, improvisatie en jazz. Verwacht je aan een voorproefje van hun release ‘Anger’s family tree’ die in januari uitkomt bij W.E.R.F. records.

Gastheer van dienst Hans Depelchin leidt de ochtend en doet dat, in het kader van de Poëzieweek, samen met de leerlingen Woord van het Conservatorium aan Zee .

Last but not least, illustratrice Shamisa Debroey illustreert deze ochtend live en voorziet de poëtische woorden van beeld.

Tickets kan je hier kopen.

Tot in Oostende !

Type
Nieuws
Datum
08.12.2023