Van Alkmaar tot Zottegem, van peuterklas tot leesgroep, iedereen doet mee! Acties en activiteiten worden overal te lande opgezet om poëzie te vieren. Een overzicht van alle activiteiten kan u hier terugvinden.

Op de vooravond van Gedichtendag, woensdag 26/01/2022, wordt de Poëzieweek feestelijk op gang getrokken in Arenberg (Antwerpen). De volledige avond is te volgen via livestream of live in Arenberg. Ramsey Nasr is eregast van dit poëziefeest en brengt de volgende gasten mee: Mauro Pawlowski, Gregory Frateur (Dez Mona), Marjolijn van Heemstra en Marieke Lucas Rijneveld. Volg alles hier.

deAuteurs draagt poëzie een warm hart toe en vertegenwoordigt als collectieve beheersvennootschap de rechten van heel wat dichters. Daarnaast steunen we ook tal van initiatieven rond poëzie. Zo schreef Bart Moeyaert In het kader van Theater Aan Zee en de Bloemenzee het gedicht Fiets. Beluister hier het gedicht. Het gedicht werd in opdracht van deAuteurs en Poëziecentrum geschreven en verscheen tevens op een totebag en een poster. Wil je graag een poster? Je kan een poster ophalen vanaf 27 januari bij Utopia in Aalst, de kantoren van deAuteurs in Brussel of het Poëziecentrum in Gent. Op gedichtendag is het Poëziecentrum de hele dag open van 10u tot 17u.

Type
Nieuws
Datum
26.01.2022