Uit het juryverslag:

In samenwerking met deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. De zes juryleden kregen negen titels van  debutanten te lezen. Werk van Rebekka De Wit, Alicja Gescinska, Mustafa Kör, Isabelle Rossaert, Lize Spit, Lara Taveirne, Kris Vansteenberge en Sven Vitse.

De boeken werden graag doorgenomen, soms eens herlezen, soms een ontdekking. De jury wil alle auteurs bedanken omdat ze hun schitterende verhalen willen delen met het grote publiek. Uitgeverijen die geloven in nieuw talent zijn cruciaal voor het literair aanbod.

TAZ heeft een eigenheid en karakter en de jury wil dit ook doortrekken naar de debutantenprijs. De jury heeft veel potentieel en talent ontdekt. Kiezen was niet evident.

Toch is er één werk  dat de anderen overstijgt en dat zich van de andere debuten onderscheidt. De jury was gecharmeerd door de ontwapenende taal. Het boek is vernieuwend,  jong, ernstig maar toch met humor, als het ware rouw en rauw.

De auteur is één met het boek. De gedachten en taal overstijgen de werkelijkheid.
Een prototype voor de jonge generatie.

De TAZ-deAuteurs debutantenprijs 2016 gaat naar de roman
‘WE KOMEN NOG EEN WONDER TEKORT’ 
van Rebekka De Wit.

Rebekka, de jury gelooft in jouw potentieel. De geldprijs van € 1500 samen met 3 weken residentie in Oostende vormen allicht een uitstekende start voor een volgende roman.
En wie weet zoals reeds voorheen gesuggereerd, wordt het: Waar is iedereen?

Nog volgende aanbeveling van de jury, Rebekka, lig niet wakker van de critici en schrap niks in je volgende editie van ‘WE KOMEN NOG EEN WONDER TEKORT’.  Volg je eigen stem. Schrijf met je eigen taal.

Download het Juryverslag

Type
Nieuws, Literatuur
Datum
07.08.2017