Heb je een concreet idee voor een volgend project en wil je daar graag in alle rust aan werken? Of wil je graag met een collega-auteur in duo je afzonderen om te werken aan een gezamenlijk project? Dan is dit misschien iets voor jou ?

Wanneer  6 t.e.m. 20 september 2024

Locatie: Björköby (Zweden)

  • Wie
    Schrijvers en/of illustratoren van kinder- en jeugdboeken, van minstens twee werken die gepubliceerd werden bij een professionele uitgeverij.
  • Scenaristen en auteurs van van minstens twee audiovisuele werken die uitgezonden of vertoond werden (korte film, speelfilm, reeksen en VR, fictie, animatie, documentaire).

Wat
De auteur(s) verblijft/verblijven in een Zweeds houten huis met twee slaapkamers, woonkamer, badkamer en keukentje. deAuteurs neemt de huur voor haar rekening en komt daarnaast tussen in de reis- en verblijfskosten (respectievelijk max. 250EUR en 150EUR/week)

Meikeminne Clinckspoor, Sebastiaan Van Doninck & Kim Crabeels, Kirstin Vanlierde & Jurgen Walschot, Bouke Billiet & Marjolein Pottie, Marjan Van den Berghe en Elke De Gezelle trokken eerder al naar Zweden. Hun inspiratie en ervaringen vind je ook terug op onze website

Onderdelen aanvraag

  • Beschrijving van het project (min.350 /max.500 woorden) met logline, synopsis, opzet van het project.
  • Bevestiging dat je beschikbaar bent in de periode van de residentie
  • Motivering van de beursaanvraag  (min.350 /max.500 woorden).
  • Artistiek CV met vermelding van eerder werk, festivalselecties, prijzen etc.

Deadline aanvraag : 19 februari 2024

Type
Nieuws
Datum
18.01.2024