Schrijversresidentie ÄDELFORS & BJÖRKÖBY

Schrijversresidentie ÄDELFORS & BJÖRKÖBY (Zweden) tijdens SmåBUS Kinderboekenfestival 2018

Beurs : auteur/illustrator schrijversresidentie in Zweden

Locatie
Ädelfors en Björköby (Zweden)
Samenwerking: Joke Guns

Duur
2 weken
Van 18 september t.e.m. 1 oktober 2018

Profiel auteur/illustrator
deAuteurs is voor deze beurs op zoek naar een dynamisch duo. Een schrijver en een illustrator van kinder- en jeugdliteratuur, beiden met minstens twee literaire werken, gepubliceerd door een professionele uitgeverij, kunnen zich samen aanmelden.Het is aangewezen dat de residenten elkaar goed genoeg kennen om twee weken samen te leven en te werken.

Verblijf
deAuteurs biedt tijdens deze schrijversresidentie toegang tot het SmåBUS Kinderboekenfestival 2018.
Van 18 t.e.m. 21 september 2018 verblijft de auteur/illustrator in Ädelfors waar ze tijdens het festival allerlei literaire activiteiten kunnen bijwonen (www.smabusfestival.se).
SmåBUS 2018 brengt ook internationale schrijvers en illustratoren in contact met uitgeverijen, boekhandels, bibliotheken en scholen.

Van 22 september t.e.m. 1 oktober 2018 verblijft de auteur/illustrator in Björköby in een Zweeds houten huis met twee slaapkamers, woonkamer, badkamer en keukentje waar hij/zij te midden van de feeërieke Zweedse bossen en meren in alle rust kan werken.

deAuteurs neemt de huur van beide locaties voor haar rekening en komt voor een maximum bedrag van 250 euro per deelnemer tussen in de reiskosten en 150 euro/week per deelnemer voor de
verblijfskosten.

Contactpersoon en projectleider SmåBUS 2018 is Joke Guns.
https://vakantiehuisinbjorkoby.wordpress.com

De auteur/illustrator is bereid om tijdens het verblijf activiteiten bij te wonen en internationale contacten te leggen op SmåBUS 2018. De auteur schrijft een kort verhaal/maakt een reeks illustraties.

Stuur je motivatiebrief voor 07/01/2018 naar sgomez@deauteurs.be.
deAuteurs zal elke aanvraag van een lid (jeugdauteur of illustrator), ook een individuele aanvraag, zorgvuldig behandelen.

Bekendmaking op 12/02/2018

Download de brochure