Om deze media te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Tijdens Theater aan Zee in Oostende wordt een Cross-overpitch georganiseerd waarvoor professionele makers met een nieuw idee zich kandidaat kunnen stellen. Acht makers worden geselecteerd om hun idee aan een professionele jury voor te stellen. Deze jury bestaat uit Zuraida Buter, Marianne De BaereDries Phlypo, Simon(e) van Saarloos en Sofie Vandamme.

Als je project gekozen wordt door de jury, krijg je de kans om je idee verder uit te werken tijdens een schrijversresidentie, scenarioatelier of andere vorm van talentontwikkeling met coaching in 2020.

We gooien je uiteraard niet zomaar voor de leeuwen. Tijdens de drie dagen voor het jurymoment staan drie professionele coaches paraat om je te begeleiden en voor te bereiden op de pitching. De coaches zijn experts op vlak van pitching of in één van de vijf categorieën. Het coachingteam bestaat uit Michael De CockNiels ‘t Hooft en Esther van Driesum.

Alles op een rijtje

  • Je bent een scenarist/journalist/illustrator/ schrijver/ acteur/theatermaker/gameontwikkelaar met een idee buiten je eigen medium
  • Je stuurt voor 16 juni middernacht je kandidatuur naar afeyfer@vaf.be met volgende onderdelen:
    • Een synopsis (beschrijving van je idee in max. 1300 woorden) of een video (beschrijving van je idee in max. 2 min)
    • CV met de relevante ervaring duidelijk vermeld.
  • Je houdt jezelf beschikbaar van 31 juli tot en met 2 augustus 2019. Tijdens die periode krijgen geselecteerde deelnemers kosteloos begeleiding in het uitwerken van de pitch in Oostende tijdens TAZ (overnachting in Upstairs hotel) van 31 juli tot 3 augustus en catering inbegrepen evenals de mogelijkheid tot het gratis bijwonen van een masterclass Cross-over gegeven door Michael De Cock, Ish Ait HamouHans Van Nuffel en Simon(e) van Saarloos.
  • Je maakt kans op een schrijversresidentie of atelier met coaching op maat om je project verder uit te werken. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt aan de beste pitch.
  • Op 1 juli worden de kandidaten bekendgemaakt.

Bekijk het uitgebreide reglement met de voorwaarden voor Vlaamse en Brusselse kandidaten hier.

Bekijk het uitgebreide reglement met de voorwaarden voor kandidaten uit Nederland hier.

Bekijk hier alle video’s.

 

De cross –overpitch is een initiatief van TAZ, deAuteurs, VAF/Filmfonds, VAF/Gamefonds en werd mede georganiseerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Filmfonds, Lira en deBuren. Voor deze editie kon op extra steun worden gerekend van Sabam (pitchprijs) en Flow

Type
Nieuws
Datum
15.05.2019