Tijdens de Algemene Vergadering verkozen de leden drie nieuwe bestuurders: Nele Vandael (scenariste), Gilles Coulier (scenarist en regisseur) en Kristof Bilsen (documentairemaker). Sanne Nuyens (scenariste), Gerda Dendooven (illustratrice) en vicevoorzitter Angelo Tijssens (auteur, scenarist, theatermaker) werden herverkozen.

Nadien volgde een receptie en walking dinner, en een showcase met werk van en gesprekjes met gevestigde auteurs en nieuw talent. Cato Kusters stelde haar korte film FINNS HIEL voor en Britt Raes nam ons mee in het wonderlijke universum van haar animatiefilm LUCE EN DE ROTS. Theaterauteurs Paul Pourveur en Freek Mariën, scenariste-regisseur Dorothée van den Berghe en scenarist Raf Njotea vertelden over het schrijverschap en creatieprocessen. Illustratrice Shamisa Debrouy bracht het evenement feestelijk in beeld en Amina Belôrf bedacht het verjaardagsgedicht.

Er werd bijgepraat, gereflecteerd, en naar de toekomst gekeken.

In disruptieve tijden wil deAuteurs een vaste waarde en sterke partner zijn voor auteurs, en met expertise  inzetten op nog meer persoonlijk contact, ondersteuning en coaching. 

Klik hieronder voor het fotoverslag.  

Type
Nieuws
Datum
10.06.2023