Naar goede gewoonte werd er opnieuw samengewerkt met Confituur, het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels. En kleurrijk werd het. Op ons bonte podium ontvingen we maar liefst vierentwintig verschillende straffe gasten. Zowel dappere debutanten als gevestigde waarden wisten ons en de boekenbeurs-bezoekers te verwarmen met een open gesprek, een intieme voorleessessie of een groepsinterview. Wij waren er graag bij, zorgden telkens voor een in- en uitleiding en deelden ook heel wat goodiebags uit ter bedanking.

Alle auteurs voor u op een rij: Bavo Claes, Jamal Ouariachi, Yves Petry, Fikry El Azzouzi, Frederik Willem Daem, P. F. Thomése, Hafid Bouazza, Bart Stouten, Bouke Billiet, Celia Ledoux, Aleksandr Skorobogatov, Isabelle Rossaert, Joris Vermassen, Montasser Aide’emeh, Pieter Stockmans, Lies Van Gasse, Pat Donnez, Marnix Peeters, Merijn de Boer, Elvis Peeters, Maartje Wortel, Louis Van Dievel, Tommy Wieringa en Jan Brokken.

Op dinsdag 3 november was het de beurt aan onze deAuteurs-medewerkers zelf om het woord te nemen. Op het podium van Confituur en De Morgen konden geïnteresseerden kennismaken met onze werking en werd ook het ABC van het auteursrecht en de contractenwerking uit de doeken gedaan.

Uiteraard was er ook ruimte voor poëzie in het programma. Afsluiten deden we dan ook met een heuse nocturne-Poëziemarathon. Daarin stelde Maud Vanhauwaert ons voor aan poëtische sterren zoals Jeroen Theunissen, Charlotte Van den Broeck, Bart Meuleman, Eric Spinoy, Ruth Lasters en Maarten Inghels.

Met ‘Volwassen toegelaten’ doopte Dimitri Leue, curator van dienst, de Boekenbeurs om tot een kinder- en jeugdfestijn.

Van maandag tot en met vrijdag ontving hij een volle zaal kinderen en ouders in de Live Lezershow, georganiseerd door boek.be. Ook deAuteurs was, als trotse sponsor van dit spektakel, telkens aanwezig om de uitgenodigde kinder- en jeugdauteurs en illustratoren van harte te bedanken.

Leue, aka ‘the boek-king’, swingde erop los en wist niet alleen de kleinere gastjes, maar ook heel wat ouders uit hun luie stoel te trekken. Er werd gelezen, gedicht, getekend, gedanst en gezwanst. Tijdens iedere show kroop een ‘illustrator van de dag’ in zijn of haar tekenpen en stelden een zestal stergasten hun eigen kinder- of jeugdboek voor.

Kwamen op bezoek: Valerie Eyckmans, Sassafras De Bruyne, Leen De Meulenaere, Wally De Doncker, Kristien Dieltiens, Hilde Vandermeeren, Hilde E. Gerard, Patrick Lagrou, Edward van de Vendel, Paul Van Oevelen, Li Lefébure, Laïla Koubaa , Marc De Bel, Tine Mortier, Luc Descamps, Gaston Durnez, Joke Van Leeuwen, Marieke Van Hooff, Do Van Ranst, Diane Put & Rik De Wulf, Anna Vercammen en Jef Aerts.

Illustratoren van dienst waren niemand minder dan: Tom Schoonooghe, Annemie Berebrouckx, Thé Tjong-Khing, Guido Van Genechten en Sabien Clement.

Tevreden en voldaan blikken wij terug op deze geslaagde Boekenbeurseditie. Veel dank aan alle auteurs en aan Confituur en boek.be voor de fijne samenwerking.

Wij kunnen nog even voort met onze nieuwe lading boekeninspiratie, maar zien jullie zeker en vast graag volgend jaar terug!

Hieronder een beeldverslag

Type
Nieuws, Literatuur, Strip & Illustratie
Datum
05.12.2015