Op 14 februari zorgden La ScamSACDLe service de la Promotion des Lettresscreen.brussels en deAuteurs voor een ontmoeting tussen literaire auteurs en diverse filmprofessionals in het kader van een mogelijke adaptatie.

Frans- en Nederlandstalige auteurs pitchten hun verhaal en personages aan scenaristen, producenten en regisseurs.

Tijdens La Foire du Livre deelde deAuteurs het Salon van de Auteurs (stand n°114) met Scam.

In het Salon konden auteurs een kopje thee of koffie drinken, even verpozen tussen alle festivaldrukte en kennis maken met het team en andere auteurs.

In het professioneel programma van Flirt Flamand organiseerde deAuteurs samen met Scam het panelgesprek Onderhandelen over de taalgrenzen heen / Négocier au-delà des frontières linguistiques.

Nederlandstalige auteurs Gerda Dendooven Lize Spit en Franstalige auteurs Emmanuèle Sandron & David Vandermeulen vertelden over hun ervaringen met uitgevers en de verschillen over de taalgrenzen heen. Dirk Leyman, literair journalist, modereerde het gesprek in beide talen.

Verder genoot deAuteurs van het rijkgevulde programma op het Flirt-Flamand Paviljoen.

De Antwerpse Boekenbeurs heeft al met de Brusselse Foire du Livre afgesproken dat ze ten minste gedurende drie jaar een boekenstand hebben op elkaars beurs. Na het enorme succes van Flirt Flamand is de kans groot dat ook de aanwezigheid van Vlaamse auteurs in Brussel volgend jaar een vervolg zal kennen.

Type
Nieuws, Literatuur, Strip & Illustratie
Datum
21.02.2019