We organiseerden samen met het Poëziecentrum drie uitverkochte voorstellingen van APERO POËZIE. In Apéro Poëzie werd niet alleen gepraat over poëzie, maar werden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! Met deAuteursleden: Jeroen Perceval, Tijmen Govaerts, Charlotte Dumortier, Emma Vanhille & Trui Chielens.

Nieuw dit jaar was een Apero Poëzie voor kinderen onder de noemer: KinderPoëzie op een podium . Samen met Rian Visser, de winnaar van de Gouden Poëziemedaille 2022, muzikant Niels ‘Stoomboot’ Boutsen en illustrator Ingrid Godon dompelden we een zaal vol kinderen onder in de wondere wereld van de poëzie.

Het jonge publiek van TAZ mocht ook genieten van zes live edities van de Voorleesclub. Bekende voorlezers brachten er de mooiste kinderboeken tot leven op verschillende locaties in de stad.

Angelo Tijssens, theatermaker, scenarist en ondervoorzitter van deAuteurs stelde in avant-première zijn nieuwe roman De Randen voor. De roman is vanaf september beschikbaar in de boekhandel.

De SCHRIJFMARATHON – VLOEDSCHRIJVERS was tevens een groot succes. Meer dan 40 schrijvers schreven mee aan de tekst van ‘De Verdronken Ballades van TESTEREP op 01/08. Professionele schrijfcoaches begeleiden de deelnemers doorheen de dag, Enkele acteurs gingen diezelfde dag met verschillende tekstfragmenten aan de slag. Met deAuteursleden: Maud Vanhauwaert, Lara Taveirne, Pieter Delfosse, Anna Carlier & Anouk Friedli

Een uitgebreid fotoverslag vindt u op onze Facebookpagina.

Een fotoverslag met foto’s van Elizabeth Geerts, Yvan Mahieu, Ilse Philips en Heidi Mares.

Type
Nieuws
Datum
26.08.2022