Illustratie © Sebastiaan Van Doninck

Vorige week trok deAuteurs naar het land van Astrid Lindgren voor het SmåBUS festival!

Onder het thema Vertelkracht & Leesplezier bood SmåBUS schrijvers en illustratoren een platform waarop inspiratie en vakkennis over kinder- en jeugdliteratuur gestimuleerd werden.

Gepubliceerde kinderboekenauteurs en illustratoren uit verschillende landen ontmoetten elkaar in een inspirerende omgeving tijdens verschillende lezingen en workshops.

Op de eerste dag van het festival zetelde deAuteurs in het panelgesprek over residenties en over de rechten van schrijvers & illustratoren en bezocht het schrijvershuisje in Björköbywaar deAuteursleden Kirstin Vanlierde en Jurgen Walschot momenteel aan het werken zijn aan een nieuw project. Hun Zweeds avontuur kan je volgen via deze blog.

Illustratoren kregen ook de mogelijkheid om mee te werken aan een internationale tentoonstelling gebaseerd op het boek De kinderen van Bolderburen in Astrid Lindgrens Näs. deAuteursleden Marjolein Pottie, Jurgen Walschot en Veerle Derave namen deel aan deze unieke expositie.

Op de laatste dag gaf deAuteurslid Gerda Dendooven een lezing over het belang van boeken in het leven van een kind en tijdens de boekenmarkt konden weer heel wat internationale schrijvers en illustratoren elkaars werk ontdekken.

Het was een zeer geslaagde eerste editie en we zijn alvast benieuwd naar SmåBUS 2020! Dank Joke Guns voor zoveel moois!

Type
Nieuws, Literatuur, Strip & Illustratie
Datum
28.09.2018