Vakjury’s uit Vlaanderen en Nederland selecteerden de producties aan beide kanten van de taalgrens, en op het programma staan ook een aantal opmerkelijke samenwerkingen tussen Vlaamse en Nederlandse gezelschappen en makers. Geen mooier kwaliteitslabel dus dan #lagelandenliefde waarmee het TheaterFestival en het Nederlandse Theater Festival de selectie nu samen voorstellen aan elkaars publiek.

Op het programma staan ook deze leden van deAuteurs:

  • Een leuk avondje uit / Christian Celini
  • Voorjaarsontwaken / Mathias Van de Brul, Soraya van Welsenis, Valentina Toth, Gilles Pollak, Imke Mol, Flor van Severen, Mitch Van Landeghem
  • Zeemaal / Sien Vanmaele
  • Paris was a woman / Khalid Koujili El Yakoubi
  • Analoog / Louis Janssens
  • What remains / Zoë Demoustier
  • VanThorhout / Alexander Vantournhout

Tijdens het Theaterfestival wordt De Toneelschrijfprijs op 15 september 2023 in de Kaaistudio’s in Brussel uitgereikt. De auteur van de bekroonde tekst ontvangt 10.000 euro, elke genomineerde krijgt 1.000 euro.

‘Het Sterrehuis’ van Annet Bremen, ‘De Gliphoeve’ van Bodil de la Parra, Geert Lageveen & Maarten van Hinte, ‘Queen of Disco’ van Maarten van Hinte en ‘Mater’ van Femke Van der Steen zijn genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2023.  De jury selecteerde de nieuwe theaterteksten als de beste vier die het afgelopen jaar in première gingen. Daarnaast wordt één van de genomineerden ook bekroond met de Vertaalprijs (i.s.m deAuteurs). Meer informatie vind je hier op onze website.

Een leuk avondje uit / Christian Celini: Foto van Kurt Van der Elst
Zeemaal / Sien Vanmaele:  Foto van  Olympe Tits
Analoog / Louis Janssens: Foto van  Koen Broos
What remains / Zoë Demoustier: Foto van Kurt Van der Elst

what remains, zoë demoustier
een leuk avondje uit, jetse batelaan
Type
Nieuws
Datum
29.08.2023