Over de prijs

De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Het prijzengeld geeft de winnende auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.

Praktisch

Aan de Toneelschrijfprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

De prijsuitreiking vindt plaats in september 2022. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een shortlist bekendgemaakt.

Je tekst insturen

Stuur je tekst(en) uiterlijk op 28 februari 2022 naar toneelschrijfprijs@fondspodiumkunsten.nl. Voeg bij je mail ook het ingevulde antwoordformulier, dat je onderaan dit bericht vindt. De deadline wordt strikt gehanteerd.

Alleen teksten die in première gingen tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 komen in aanmerking.

Organisatie

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2022 ligt de organisatie in handen van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. Meer over de vorige edities van de prijs en over de laureaten vind je hier.

Type
Nieuws
Datum
09.02.2022