Na Malin-Sarah Gozin die de allereerste deAuteursprijs ontving voor haar bijdrage als showrunner aan de successerie ‘Clan’, bekroont deAuteurs dit jaar auteur Fikry El Azzouzi voor zijn toneelstuk ‘Troost’.

De raad van bestuur over haar keuze:
Het toneelstuk ‘Troost’ brengt via korte scènes, via monologen en dialogen, met de poëzie van de rauwheid, het verhaal van de vreemde vriendschap tussen Milla, met een IQ van 155, opgegroeid in een hel zonder verwarming en Jabaar, opgegroeid in een warm nest – beide zijn op zoek naar genegenheid en liefde aan de zelfkant van de maatschappij. ‘Troost’ is een intrigerend verhaal, duister maar fascinerend – zonder enige toegeving.
De Raad van Bestuur wil dit jaar Fikry El Azzouzi bekronen, een beloftevol auteur, met een originele kijk op de samenleving.

Fikry El Azzouzi (1978) is een Vlaamse schrijver. In 2010 debuteerde hij met de roman ‘Het Schapenfeest’. Het boek werd lovend onthaald in Vlaanderen en Nederland. Dit jaar verschijnt de novelle ‘De handen van Fatma’. In 2014 komt de roman ‘Drarie in de nacht’ uit.

Daarnaast is Fikry El Azzouzi uiteraard ook actief in de wereld van de podiumkunsten. Hij maakt deel uit van het theatergezelschap ‘Sincollectief’. De theaterteksten ‘IJdele dagen’ en ‘Troost’ zijn van zijn hand.

‘Troost’, geregisseerd door Michael De Cock, is een coproductie van SIN-collectief en t,arsenaal. Het stuk dat een groot succes bij een breed publiek kende, handelt over thema’s als verslaving, vriendschap. De voorstelling wordt overigens hernomen van januari tot maart 2014.

Momenteel werkt Fikry El Azzouzi aan twee filmscenario’s en twee theaterstukken. Hij schrijft ook kortverhalen en hij was politiek columnist voor KifKif en De Morgen.

Type
Nieuws, Podiumkunsten
Datum
25.11.2013