Wil je er bij zijn? Schrijf je in via deze link!
deAuteurs schenkt de eerste 20 ingeschreven leden een gratis exemplaar van het boek.
Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt.

Het boek komt uit op Internationale Vrouwendag, niet toevallig aangezien Astrid Lindgren, oma van Zweden en eeuwig kind exact twintig jaar geleden op die dag werd begraven. deAuteurs slaat samen met Barbara Rottiers en uitgeverij Pelckmans de handen in elkaar om naar aanleiding van dit moment ook de bekende Zweedse schijfster in de kijker te zetten. Aansluitend bij de boekvoorstelling wordt daarom een gesprek georganiseerd met schrijfster Kirstin Vanlierde en illustrator Jurgen Walschot die als duo via deAuteurs op schrijversresidentie naar Zweden trokken. Ze delen samen met Barbara hun ervaringen en de manier waarop Astrid Lindgren hen inspireerde.die via deAuteurs op schrijversresidentie naar Zweden trokken. Ze delen samen met Barbara hun ervaringen en de manier waarop Astrid Lindgren hen inspireerde.

Moderator: Sien Wynants

De namiddag wordt feestelijk afgesloten met een typisch Zweedse Fika.

Adres:
Het Europees Huis van de Auteurs
Koninklijke Prinsstraat 87
1050 Brussel

OVER HET BOEK

Waarom ik zo gek ben op Astrid Lindgren? Misschien omdat ze zo goed kon klimmen. Dat kan ik helemaal niet. Ik maakte eens een wandeling en plots moest ik ergens overheen klimmen. Want zo gaat het altijd, je staat op een heuvel en je denkt: hoe kwam ik hier terecht? En dan moet je naar beneden! Dat durf ik niet en dan schuif ik op mijn kont naar beneden. Hoogbejaarden zijn vast nog handiger in afdalen dan ik. Zeker Astrid Lindgren!

Toen aan de jonge Astrid Lindgren werd gevraagd wat ze later wou worden, antwoordde ze: ‘Alles behalve schrijfster!’ En dat niet-schrijven heeft ze lang volgehouden. Tot haar dochter Karin in 1941 ziek werd en een verhaaltje vroeg over een zekere… Pippi Langkous.

Op 28 januari 2022 is het twintig jaar geleden dat de wereldberoemde auteur van De gebroeders Leeuwenhart, Ronja de Roversdochter en Pippi Langkous overleed. Op hoogstpersoonlijke wijze neemt Barbara Rottiers je in tekst en beeld mee op een atypische tocht door het wonderlijke leven van Lindgren. Van haar jeugd in de keuken van Kirstin op het Zweedse platteland tot aan haar begrafenis op 8 maart 2002, die zelfs live werd uitgezonden op de Zweedse nationale radio en televisie.

Een rijkelijk geïllustreerd boek vol pretlichtjes en humor als eerbetoon aan de Zweedse auteur.

Ontdek het boek hier. 

Type
Nieuws
Datum
25.02.2022