Hoe bouw ik mijn verhaal op om een maximale impact te genereren? Dat is de sleutelvraag van de VAF Story Conference, een eendaagse conferentie voor professionals uit de film-, televisie- en game-industrie over de filosofische vraagstukken en technische aspecten van storytelling.

Op dinsdag 26 februari komt een reeks invloedrijke sprekers naar BOZAR om het te hebben over de effecten van storytelling op mens en maatschappij en te zoeken naar een universele structuur voor sterke verhalen in films, reeksen en interactieve content. Op de VAF Story Conference kunnen content developers doeltreffende manieren vinden om hun verhaal over te brengen en geprikkeld worden om andere media te verkennen.

De sprekers zijn John Yorke (narrative professional en auteur van Into the Woods), Michel Reilhac (interactive story architect), Sarah Baylus (lead writer Larian Studios), Sacha Polak (regisseur van Dirty God, de openingsfilm van IFFR 2019), Tatjana Samopjan (creative development consultant), Lars Lundström (maker van o.a. Real Humans) en Johan Braeckman (filosoof en auteur van Er was eens). Storytelling-expert Paul Tyler modereert de dag en interviewt de gasten.

Voor wie?

VAF Story Conference is er voor professionals uit de film-, televisie- en game-industrie: zowel jonge als ervaren makers, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in storytelling.

Het programma

VAF Story Conference vindt plaats op dinsdag 26 februari van 9 tot 18u. Het programma bestaat uit keynotes en panelgesprekken. Het volledige programma kan je op de website vinden. De lezingen en gesprekken vinden plaats in het Engels.

Hoe deelnemen?

Tickets voor de VAF Story Conference zijn vanaf nu te koop op de website van BOZAR. Tot 31 januari is er een early bird-tarief van 65 EUR, de normale toegangsprijs is 80 EUR. Voor studenten is er een kortingstarief van 30 EUR. Lunch en afsluitende drink zijn inbegrepen in de ticketprijs.

Waar? 

BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten)
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Hoe er te geraken?

VAF Story Conference is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in samenwerking met het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Creative Europe Media Desk en BOZAR.

Type
Nieuws, Audiovisueel
Datum
18.01.2019