In 1993 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 mei uitgeroepen tot Werelddag van de Persvrijheid. Dit om het bewustzijn van het belang van persvrijheid te verhogen en regeringen er aan te herinneren hun plicht met betrekking tot de handhaving van het recht op vrijheid van meningsuiting op grond van artikel 19 van de in 1948 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te respecteren.

Ter gelegenheid van de Werelddag van de Persvrijheid organiseren de Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, IHECS, BOZAR en Evens Foundation  samen met andere partners, zoals EPC MPA, European Broadcasting Union, Bertelsmann, Europese Commissie, UNESCO, European Endowment for Democracy,  …, Difference Day in het Brussels Paleis voor Schone Kunsten: BOZAR.

Difference Day honoreert mensen, instellingen en organisaties die het verschil maken in het uitdragen en promoten van vrijheid van meningsuiting, zonder deze evenwel te verabsoluteren.

Difference Day start met keynotes en er worden verschillende parallelle sessies georganiseerd met films, debatten en tentoonstellingen over de vrijheid van meningsuiting en de pers in al hun aspecten en uitdagingen.

De dag zal opnieuw culmineren in een netwerkdrink.

Praktisch

Datum: 3 mei 2019
Uur: 10u30 – 17u30 (+ netwerkdrink van 17u30 tot 20u)
Locatie: Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Inschrijvingen: Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht

Bekijk hier het programma van Difference Day 2019

Om al in de sfeer te komen kan je hier de column lezen van Caroline Pauwels in De Tijd.

Type
Nieuws
Datum
26.04.2019