Partner in leesbevordering

deAuteurs gelooft in het belang van voorlezen en is daarom al enkele jaren partner van de live-voorleessessies van de VRT-voorleesclub. Voorlezen is een krachtig, warm ritueel dat niet alleen de band met kinderen versterkt, het stimuleert ook de ontwikkeling van hun taalvaardigheid, concentratie en verbeelding. Het is de sleutel tot een wereld vol fantasie, waarin kinderen zich kunnen verliezen en nieuwe werelden kunnen ontdekken.

Een aantal deAuteursleden gaan deze week met de Voorleesclub op pad:

  • Manu Van Acker vertelt verhalen uit het prachtig geïllustreerde ‘Panda en Eekhoorn’ (4-6 jaar). Nu woensdag 22 november, van 14 tot 15u in de bibliotheek van Poperinge.
  • Ketnet-wrapper Thomas De Smet is op donderdag 23 november te gast in de Antwerpse school Alberreke, waar hij samen met de kinderen mysteries gaat oplossen uit de ‘Kleine Sherlock’ boeken.
  • Houd je van ridders en feeërieke locaties ? Kom dan zeker zaterdag 25 november naar het Kasteel van Gaasbeek voor avonturenverhalen met Ketnet-wrapper Nona ’t Jolle, en een gratis workshop illustreren voor kinderen met deAuteurslid Gerda Dendooven. Afsluiten kan je met een drankje in de kasteeltuin die exclusief opengesteld wordt. De voorleessessie gaat door van 10-11u.

 

Inschrijven kan nog voor de voorleessessies in Poperinge en in Gaasbeek. 

 

Word jij mijn voorleesbuddy ?

Voorleesbuddy’s zijn er nooit genoeg. Met de campagne ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’ zoekt de organisatie Iedereen Leest nog voorleesfans. De teller staat vandaag op 7137. Wil jij ook voorleesbuddy worden ? Klik dan hier voor meer details en het inschrijvingsformulier.

Informatie over alle andere voorleesactiviteiten vind je terug op de website van de Voorleesweek .

 

Type
Nieuws
Datum
20.11.2023