Vanaf 10u30 heten we u welkom in het Letterenhuis in Antwerpen voor een razend interessante, maar ook gezellige dag met tal van panelgesprekken en discussiemomenten. En met opnieuw veel wandelgangen. Het Werkcongres is inmiddels uitgegroeid tot een van de drukst bijgewoonde evenementen van het jaar in het boekenvak. Het programma vindt u hieronder;  voor een toelichting bij de sessies scrolt u naar beneden.

Programma

10u30 – ontvangst
11u00 – 12u30: Staat van de literatuur – De technologische evoluties in de letteren
(Met: Gert De Bie, Margreet Dorleijn, Barbara Geenen, Paul Hermans. Moderator: Matthijs de Ridder)

12u30 – 13u45: broodjeslunch

13u45 – 15u15: Deel I

  • Beeldrechten: het gebruik van foto’s op uw website (Met: Koen Broos, Philippe François, Marie Gybels, Gaea Schoeters. Moderator: Pol Deltour)
  • Ongelijk maar eerlijk: een gesprek over de verloning van auteurs in Vlaanderen en Nederland (Met: Willem Bongers-Dek, Guy Daniëls, Nikki Dekker, Carlo Van Baelen, Ilke Froyen)
  • Workshop deAuteurs – Digital storytelling (Met Piet Sonck)
  • Track my changes? Reflecties op het vastleggen van digitale schrijfprocessen met een keystroke logger (Met: Ellen Van Pelt, David Troch, Floor Buschenhenke & Lamyk Bekius)
  • Workshop Vertalersvakschool: Mens versus machine: evoluties en uitdagingen in de literaire vertaalpraktijk van de toekomst (Met: Lieve Macken en Paola Ruffo)

15u15 – 16u: pauze

16u – 17u30: Deel II

  • Artificiële Intelligentie in de letteren (Met: Tim Van De Cruys, Annelies Verbeke, Marnix Verduyn. Moderator: Dominique Dekmyn)
  • Misdaad en thriller: MASTERCLASS M.J. Arlidge (Met: M.J. Arlidge)
  • Masterclass Sabam – Doe-het-zelfmarketing voor auteurs: nieuwe lezers bereiken met haalbare strategieën (Met: Tim Moriën)
  • PEN-debat: sociale media en het vrije woord (Met: Alicja Gescinska, Hind Fraihi)
  • Bezoek de schatkamer van de literatuur en ga het gesprek aan over je archief (Met: Eline De Lepeleire)
  • Workshop Vertalersvakschool. Op weg naar een Algemeen Beschaafd -Vertalersnederlands?

17u30 – 20u: receptie
Doorlopend: infostand Literatuur Vlaanderen

Workshop deAuteurs – Digital storytelling (Met Piet Sonck)

Bandersnatch ? MCU ? Skam-WTFock ? Doen deze titels niet meteen een belletje rinkelen ?

Geen probleem, na de sessie “verhalen vertellen in een digitale wereld” wordt dit spielerei.

Meer zelfs, je zal direct zin hebben om enerzijds bestaande content te gaan transformeren & anderzijds geïnspireerd te worden om nieuwe content te gaan ontwikkelen, en dit allemaal volgens het overkoepelende principe van ‘transmedia storytelling’, dat uiteraard de nieuwste -immersieve- technologieën & multi-platform-formats omarmt (met inbegrip van XR). Wie weet ben/word jij binnenkort wel een (bejubelde) showrunner van ‘new media digital content’ ?

DIGITAL STORYTELLING draait nl. volledig rond de ‘traditionele storytelling’ wijze, maar dan aangevuld en/of versterkt met de nieuw(st)e technologieën en/of multimedia tools die momenteel voorhanden zijn. Op die manier is/wordt jouw verhaal (of dat nu persoonlijk is of merk-gerelateerd) aangepast aan de huidige content distributie & consumptie en bereik je jouw publiek op idealer wijze.

(Thomas More) Docent & onafhankelijk filmmaker Piet Sonck zal in 90 minuten en op interactieve wijze de wereld van digitale storytelling toelichten a.h.v. sprekende (inter)nationale case-studies. Het recent verschenen boek BE THE STORY (Piet is co-auteur) geldt als referentie-materiaal voor deze sessie.

Type
Nieuws
Datum
13.11.2022