De wedstrijd

In januari lanceerden De Letterie, kunstencentrum KAAP, het balanseer en deAuteurs de oproep voor de eerste editie van VLOED, een schrijfwedstrijd die groeikansen en een podium biedt aan vernieuwende makers. De jury werd overspoeld met een rijke mix aan inzendingen: maar liefst 190 kandidaten bezorgden hun tekst. Na de eerste ronde stelden de 5 kandidaten van de shortlist in een korte pitch hun project voor, en gingen ze in gesprek met de jury. Sandrine Verstraete, Katinka Van Gorkum, Seppe Decubber, Valerie Tack en Lise Delabie overtuigden alle vijf met sterke concepten en teksten.

In de jury van VLOED zetelen Sofie Vandamme en Lies Poignie van De Letterie, Stine Sampers van KAAP en Kris Latoir van het balanseer, onder leiding van juryvoorzitter Katrien Van der Perre van DeAuteurs, en voor de finale ronde ook bijgestaan door literair manager Ellen Van Tichelt en freelance redacteur en moderator Melissa Giardina.

Twee winnaars

De jury koos voor twee schrijvers die op een bijzonder toegewijde manier schrijven en schaven aan hun teksten. Twee zoekers, die uitkijken naar wederzijdse feedback en externe begeleiding tijdens hun residentie in september.

Seppe Decubber doceert aan LUCA School of Arts over de relatie tussen lichaam en taal. Hij werkt aan een literair essay over zijn ervaringen en twijfels als huiswerkbegeleider bij een meisje dat illegaal in ons land verbleef. Hij omschrijft een intiem contact, dat sterk contrasteert met de grotere, gewelddadige geschiedenis die voortdurend in die intimiteit binnen breekt.

Lise Delabie is leerkracht Latijn-Frans en Literatuurrecensent bij de Lage Landen en Humo. Ze schrijft verhalen over misleiding en zelfbedrog. Haar personages creëren een narratief over zichzelf, observeren hoe iedereen rond hen acteert en proberen zich staande te houden door zelf een rol te spelen.

Podiumpresentatie en zine

De duo-residentie resulteert enerzijds in de publicatie van een gloednieuwe zine, en anderzijds in een podiumpresentatie. In november zullen Lise en Seppe te gast zijn in KAAP en daarna in enkele boekhandels in Vlaanderen.

 

Contact en meer informatie

WEBSITE         www.vloedschrijft.be

MAIL               vloedschrijft@gmail.com

Type
Nieuws
Datum
05.04.2022