Vanaf 2 november brengt De Voorleesclub kinderboeken tot leven in je huiskamer. Elke dag leest een bekende mama, opa, toffe nonkel of suikertante tijdens dit nieuwe televisieprogramma een prentenboek voor. Tijdens het lezen kom je als kijker én lezer in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen. Onder meer boeken van deAuteursleden Jan De Kinder, Fatina Ramos, Leo Timmers,   Carll Cneut,Benjamin Leroy, Hanne Luyten, Joris Thys en Mattias De Leeuw komen aan bod.

De eerste afleveringen worden in de herfstvakantie van 2 tot 8 november gelanceerd op Eén (12 uur) en VRT NU. Een tweede luik volgt vanaf 20 november tijdens de Voorleesweek op VRT NU.

In dit filmpje leest Martine Tanghe leest voor aan haar kleinkinderen Johanna en Max in De Voorleesclub.

Welkom bij De Voorleesclub

Voorlezen wakkert leesplezier aan en verbindt, over de generaties heen. Om gans Vlaanderen te besmetten met de leesmicrobe wordt in aanloop naar de Voorleesweek een campagne om iedereen aan het (voor)lezen te krijgen door lid te worden van De Voorleesclub. Door zelf een mooi verhaal voor te lezen en er een video van te maken, kan iedereen kans maken op een bekende voorlezer thuis, op school of in de bib. De beste video’s krijgen een bijzonder plekje in De Voorleesclubbibliotheek op VRT NU.

De Voorleesclub op LEES! Het Boekenfestival

Kom tijdens de herfstvakantie langs op De Voorleesclubstand tijdens LEES! Het Boekenfestival in Antwerp Expo. Lees voor uit een boek dat je net gekocht hebt, vertel er over je mooiste voorleesherinnering of je favoriete voorleesboek – de videocamera registreert – en ga naar huis met een leuk aandenken. De Voorleesclubstand vind je in hal 3.

De Voorleesclub is een productie van De chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest in het kader van de Voorleesweek, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs.

Type
Nieuws
Datum
29.10.2021