Cross-Overpitch en masterclass Cross-Over

Tijdens de Cross-Overpitch kwamen negen kandidaten uit Nederland en Vlaanderen hun idee voorstellen aan een professionele jury. In de dagen voorafgaand aan de pitch werden de kandidaten begeleid door drie coaches met een hoop ervaring op het vlak van Cross- Over. De pitchers werkten samen met de coaches Michael De Cock, Esther van Driesum en Niels ‘t Hooft drie dagen lang intensief aan hun project.

Op dag twee van het project kwamen Simon(e) van Saarloos, Hans van Nuffel en Ish Ait Hamou tijdens een masterclass praten over hun Cross-overprojecten.

Meer weten? Lees hier alles over de Cross-Overpitch.

deAuteurslunch

Tijdens Theater aan Zee werden alle leden van deAuteurs die aanwezig waren op het festival in de bloemetjes gezet. Bij een gezellige lunch in de Royal North Sea Yacht Club te Oostende leerden leden elkaar voor het eerst kennen of konden ze bijpraten met hun collega-deAuteursleden.

Apéro Poëzie

Een inmiddels vaste waarde in het programma van deAuteurs op Theater aan Zee is Apéro Poëzie. Samen met het Poëziecentrum nodigde deAuteurs vijf bekende vlamingen uit met een al dan niet verborgen passie voor poëzie. Zij gingen in gesprek met een Nederlandstalige dichter over hun gemeenschappelijke interesse in poëzie. Elke editie werd ook een poëziedebutant uitgenodigd die het afgelopen jaar een eerste dichtbundel uitbracht. Bij de voorgedragen gedichten werd live geïllustreerd door deAuteursleden en tussendoor was er ook talige muziek van Eva Van Manen.

Apéro Poëzie #1

Op donderdag 1 augustus kwam Mia Doornaert langs in Vrijstaat O. om over haar band met poëzie te spreken. Ze nodigde daarom dichteres Charlotte van den Broeck uit om uit haar bundels Kameleon en Nachtroer voor te dragen. Debutante en deAuteurslid Moya De Feyter las voor uit haar debuut Tot iemand eindelijk en deAuteurslid Jan De Kinder zorgde voor live illustraties bij alle gedichten.

Apéro Poëzie #2

Tijdens deze speciale aflevering van Apéro Poëzie kaapte Jan Decleir het programma. Hij ging in gesprek met dichteres Delphine Lecompte die voorlas uit haar nieuwe bundel Western. deAuteurslid Gerda Dendooven illustreerde tijdens het gesprek. Hieronder kan je enkele van haar werken zien die gemaakt werden tijdens Apéro Poëzie.

Apéro Poëzie #3

In de derde uitverkochte aflevering van Apéro Poëzie kwam Warre Borgmans langs in Vrijstaat O. Hij had een gesprek met dichteres Lies Van Gasse en debutante Gerda Blees. Kristof Devos, deAuteurslid en illustrator, zorgde voor de tekeningen bij de voorgedragen gedichten.

Apéro Poëzie #4

De vierde Apéro Poëzie stond volledig in het teken van de canon van de poëzie. Poëzieliefhebber Roos Van Acker nodigde daarom Annemarie Estor uit, die voorleest uit haar recente bundel Niemandslandnacht. Debutant Roelof ten Napel laat ons vanop een afstand kennismaken met gedichten uit zijn eerste bundel en het hele gebeuren wordt ondersteund door live illustraties van deAuteurslid Lise Vanlerberghe.

Lise Vanlerberghe

Apéro Poëzie #5

Bij de laatste Apéro Poëzie van dit festival was Stijn Meuris te gast. Hij nodigt dichteres Roos Rebergen uit die leest uit haar bundel Ik ben al 11 jaar geen 16 meer. Daarnaast mochten twee debutanten voordragen uit hun bundels. David Nolens en Radna Fabias sluiten de laatste aflevering van Apéro Poëzie af. Laure Allain, deAuteurslid en illustrator, illustreert bij deze laatste gedichten.

Laure Allain

Laure Allain

Prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking op 10 augustus werden de prijzen van de Cross-Overpitch uitgereikt. Douglas Boswell won daarbij het begeleidingstraject van het VAF Gamefonds. Het viertal Sascha Reunes, Carolina Maciel de França, Deniz Polatoglu en Ikram Aoulad won de schrijversresidentie met coaching van deAuteurs in De Letterie. deAuteurslid Céline Timmerman won de publieksprijs.

Daarnaast werd ook de Poëziedebuutprijs aan Zee uitgereikt door het Poëziecentrum en deAuteurs. Die ging naar debutant Radna Fabias.

Type
Nieuws
Datum
14.08.2019