Het omzetten van de bestaande data naar het nieuwe systeem heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de data te uniformiseren. Kijk dus zeker na of je aangegeven werken en exploitaties correct werden geïmporteerd. Toch een foutje gevonden? Aarzel niet om ons te contacteren via info@deauteurs.be. Indien wij geen feedback ontvangen voor 1 juli, gaan wij ervan uit dat de geïmporteerde data correct is en zullen wij deze gebruiken voor de eerstkomende verdelingen.

Opgelet: sommige van de eerder aangegeven werken of exploitaties werden mogelijk niet opgeladen omdat zij niet (meer) in aanmerking komen voor een vergoeding. Enkel werken die in aanmerking worden genomen door het auteurscollege van Reprobel – waarvan wij o.a. de reprografierechten en het leenrecht ontvangen – kunnen vergoed worden. De lijst van categorieën en dragers die niet aanvaard worden, kan geraadpleegd worden via deze link.

Aangifte publicaties 2023

We herinneren je er graag aan dat nog niet aangegeven letterkundig en grafisch werk dat werd uitgegeven in of voor 2023 aangegeven dient te worden voor 1 oktober 2024 om de reprografierechten voor het jaar 2023 uitbetaald te krijgen. Dit kan je doen via deze link. Inloggen kan met je emailadres en wachtwoord. Indien je nog geen wachtwoord hebt ingesteld, kan je dat doen via de “wachtwoord vergeten?”-knop.

Ook heruitgaven en herdrukken dienen toegevoegd te worden. Dat kan je doen door een bestaand werk te openen en op “exploitatie toevoegen” te klikken.

Hulp nodig bij je aangifte? Bekijk het voorbeeldfilmpje via deze link. Uiteraard kan je met vragen ook terecht op ons info-adres of kunnen we je begeleiden via Teams.

Geef aan vóór 1 oktober 2024!

Welke werken kan ik aangeven?

Niet alle werken of uitgaven komen in aanmerking voor een vergoeding. Geef steeds tastbare werken aan: voor het uitdenken van een huisstijl kunnen wij geen rechten verdelen, voor een brochure die je in het kader hiervan hebt ontworpen, wel. Je aangifte wordt zo snel mogelijk beoordeeld door onze medewerkers. Je wordt hiervan via mail op de hoogte gehouden en kan de status van je werken en exploitaties steeds nakijken in de ledentoegang.

Berekening van je rechten en betaling

Je rechten worden berekend aan de hand van een set regels die werden vastgelegd in een verdeelbarema, goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Meer info over de berekening vind je hier.

De reprografierechten zullen zoals steeds op het einde van het jaar uitbetaald worden.

Vragen?
Hulp nodig met de nieuwe module? Ben je niet zeker of je werk in aanmerking komt? Heb je nog een andere vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@deauteurs.be.

 

Type
Nieuws
Datum
13.06.2024