Nicolas Voet

Biografie

Nicolas Voet (1989) studeerde af aan het RITCS als scenarist. Hij won drie prijzen met zijn scenario-eindwerk, waaronder de Prijs voor Letteren van de Provincie Oost-Vlaanderen, en ontving een subsidie van het VAF. Daarna ontwikkelde hij film- en televisieprojecten voor verschillende productiehuizen in Vlaanderen en Nederland.

Zijn hart ligt echter bij literatuur. Hij publiceerde kortverhalen en essays in tijdschriften als Gierik-NVT, Rekto:Verso en Kluger Hans. Met zijn debuutroman hoopt hij een gevoel van eigenheid, experimenteerdrift en urgentie vorm te geven, een gevoel als van toen hij als kind het schrijven ontdekte.

Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Gent. Hij houdt van drummen, de Hulk en van oude, Europese boeken, liefst tweedehands.

Logline

“Memoires van een groot kind” is een coming-of-age-roman op leeftijd over een bijna-dertiger die zijn plaats zoekt in de wereld van vandaag, maar vastzit tussen een onzekere toekomst en een verleden getekend door misbruik. Zijn gevoel van existentiële crisis deelt hij met een hele generatie, die worstelt met problemen waarvoor eigenlijk geen hashtag volstaat.

Een roman over verwerking, waarin mensen zichzelf en elkaar terugvinden, terwijl de wereld daarbuiten in brand staat.

Begeleider

Nicolas Voet zal gedurende het komende jaar een duwtje in de rug krijgen van Brunhilde Borms. Brunhilde Borms is auteur, freelance uitgever, oprichter van Coupee (collage collectief), coach, projectleider, bestuurder en misschien wel het liefst kinderauteur. Haar eerste boek Beeldig gevonden kwam er nadat ze meespeelde in de voorstelling Moeders mede geregisseerd door Gerda Dendooven. Voor de volgende boeken werkte ze samen met o.a. Eva Mouton, Pieter Gaudesaboos en Emma Thyssen. De boeken Land in Zicht (2017) en Iedereen talent verschijnen ook in Italië, Rusland en Korea. In 2018 was ze samen met Pieter Gaudesa- boos te gast op het ‘literary Festival’ in Mantova Italy.

Type
Nieuws
Datum
24.02.2020