Biografie

Jens Pauwels (1980, woont in Rijmenam) en Erwin Van Steenvoort (1987, woont in Antwerpen) leerden elkaar kennen bij hun voetbalploeg VV De Strakke Rakkers. Jens, centraal in de verdediging niet te verwarren met look-a-like Vincent Kompany, is de man van de ideeën. Erwin, nog steeds actief als veldspeler, heeft de scherpe pen. Als verslaggever zet hij deze wekelijks in op hun website.

Inspiratie voor hun tv-scenario haalt het duo uit hun eigen club: een ploeg met zeer uiteenlopende karakters die hun grote, onrealistische (?) dromen tracht waar te maken door wekelijks mee te spelen met de Lotto.

Jens is leerkracht aan het Scheppersinstituut te Mechelen. Hij is vader van 2 zonen. Hij houdt van Parijs – Roubaix, Zweden, In de gloria, The Wire en Borgen.

Erwin is jeugdwerker in Deurne en traint momenteel voor zijn eerste marathon. Hij houdt van: R. Antwerp FC, nieuwe koffie ontdekken, Zwangere Guy, Mythos (Stephen Fry), Entourage en reizen.

Logline

Vijf voetbalouders leggen na de wedstrijden van hun kinderen een pot drinkgeld. Met de overschot besluiten ze een gokje te wagen en mee te spelen met de Lotto. Enkele weken later vertrekt de groep op hun jaarlijks weekendje Ardennen. Wat een gezellig uitje moest worden draait echter uit op een weekend vol intriges en spanningen wanneer de gezinnen gaandeweg ontdekken dat ze miljonairs zijn geworden.

Begeleider

Erwin Van Steenvoort en Jens Pauwels zullen dit jaar een duwtje in de rug krijgen van Joël Vanhoebrouck. Joël Vanhoebrouck werkte in 1997 zijn studies af als regisseur aan het RITCS in Brussel. Na zijn studies werkte hij als regie-assistent op Franstalige en Vlaamse films zoals o.a. Un Honnête Commercant, Any Way the Wind Blows, Ultranova, Buitenspel en Vermist.

Tussendoor regisseerde hij Joséphine, een kortfilm met Vlaamse en Franstalige acteurs en won datzelfde jaar de Juryprijs op het Kortfilm- festival in Leuven. Vanaf 2007 kreeg hij de kans om als regisseur aan de slag te gaan op de reeks Vermist voor VT4. Na het tweede seizoen van Vermist draaide hij afleveringen van het eerste seizoen van Code 37 voor VTM. Dubbelleven (VRT) is de eerste reeks die hij volledig alleen draaide. In 2012 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm Brasserie Romantiek, geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en Pat Beirs. Voor showrunner Philippe de Schepper regisseerde hij Eigen Kweek (VRT) dat een publiek succes werd. Hij draaide er nog twee vervolgseizoenen van. In 2017 draait hij de politieserie De Infiltrant (VTM) dat in 2018 uitgezonden werd.

 

Type
Nieuws
Datum
02.03.2020