Een audiovisueel werk kan je aangeven van zodra het afgewerkt is, en vóór de eerste uitzending of vóór de uitgave van de dvd. Wanneer er meerdere auteurs zijn, dienen alle co-auteurs de aangifte te ondertekenen en moet je een rechtenverdeling overeen komen.

Opgelet: Wanneer het werk nog in ontwikkeling is, raden we aan om het te deponeren.

Je werk aangeven gaat het makkelijkst via de online module.
Ben je niet de enige auteur? Het volstaat indien één van jullie de aangifte online in orde brengt. Wij linken elke aangifte aan de andere leden die bij ons zijn aangesloten. Zij krijgen dan de vraag om online te bevestigen.

Je kan het aangifteformulier ook downloaden als (beschrijfbare) PDF (zie hieronder). Ben je niet de enige auteur? Dan zullen al je co-auteurs (ook degene die niet bij deAuteurs zijn aangesloten) de rechtenverdeling moeten ondertekenen.

Het werk moet ook bij elke betrokken beheersvennootschap aangegeven worden.

Het aangifteformulier voor audiovisueel werk – fictie:

Als PDF-bestand of als beschrijfbare PDF

Het aangifteformulier voor audiovisueel werk – non-fictie: 

Als PDF-bestand of als beschrijfbare PDF

Het aangifteformulier voor een geluidswerk:

Als PDF-bestand of als beschrijfbare PDF

Opgelet: de beschrijfbare PDF moet geopend worden met het programma Adobe Acrobat Reader DC. De software kan je hier gratis downloaden.

Stuur het ingevulde formulier samen met een gehandtekende kopie van de overeenkomst met de producent en een link of kopie van het werk per e-mail naar de Documentatiedienst via info@deauteurs.be of per post naar deAuteurs t.a.v. deAuteurs – Documentatiedienst Audiovisueel werk, Koninklijke Prinsstraat 87, 1050 Brussel.

Voor meer informatie mail naar info@deauteurs.be.