Om je auteursrechten te innen wanneer je theaterstuk, choreografie, comedy-act, … wordt opgevoerd, hebben we twee zaken nodig: enerzijds een aangifte, anderzijds een regelmatige update van de speellijst (inclusief uitkoopsommen en organisatoren).

Om je rechten te ontvangen, is het belangrijk dat je je werk tijdig aangeeft. Hiertoe gebruik je het aangifteformulier. Opgelet, indien je niet de enige auteur van het werk bent, dien je een auteurspercentage overeen te komen met je coauteurs. De aangifte bezorg je ons het best voor de premièredatum zodat we tijdig je rechten kunnen beginnen innen bij de organisatoren.

Daarnaast moeten we ook weten bij wie en voor welke data we de rechten moeten innen. Dat wordt ons meestal doorgegeven door de producent of het verkoopsbureau. Zorg in ieder geval dat je duidelijke afspraken met hen maakt over het tijdig doorgeven van de speeldata.

Het aangifteformulier voor podiumkunsten:

Als PDF-bestand of als beschrijfbare PDF

Opgelet: de beschrijfbare PDF moet geopend worden met het programma Adobe Acrobat Reader DC. De software kan je hier gratis downloaden.

Gelieve het ingevulde formulier per e-mail te bezorgen aan de Documentatiedienst via lleo@deauteurs.be of per post naar deAuteurs t.a.v. Lara Leo, Koninklijke Prinsstraat 87, 1050 Brussel.

VOOR MEER INFORMATIE

Lara Leo
Beheerder podiumkunsten & literaire rechten
T +32 (0)2 551 03 57
lleo@deauteurs.be